Roda JC sluit oefencampagne af met overwinning op Jong FC Utrecht

Roda JC Kerkrade heeft de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 afgesloten met een 2-1-overwinning op Jong FC Utrecht. Jordy Croux en Roland Alberg scoorden namens de Kerkradenaren.

In een voor corona-begrippen prima gevuld Parkstad Limburg Stadion schoot Roda JC, met nieuwkomer Jan Hoekstra in het doel, fel uit de startblokken. Door hoog druk te zetten werd Jong FC Utrecht in de problemen gebracht, zoals coach Jurgen Streppel dat graag ziet. Het leidde tot de eerste grote kans van de wedstrijd: Thijmen Goppel schoot voorlangs. Aan de overzijde was Jong FC Utrecht direct daarna ook dichtbij een treffer, dankzij de gevaarlijke Mohamed Mallahi. Die scoorde even later dan ook de openingstreffer, nadat de beloften eerder nog de paal raakten. Dat gebeurde in een fase waarin Roda JC het initiatief aan de Utrechters moest laten.

Voor rust kon Roda JC daardoor nog niets terugdoen, al was Patrick Pflücke dichtbij; een vrije trap van de testspeler spatte uiteen op de lat. Na de theepauze kwamen de Kerkradenaren weer beter voor de dag, wat uiteindelijk leidde tot de gelijkmaker van Jordy Croux. Utrecht-doelman Joey Houweling liet op klungelige wijze een voorzet uit zijn handen glippen, waarbij Croux attent genoeg was om de bal in te schieten. De ietwat geflatteerde overwinning kwam uiteindelijk tot stand uit een penalty, die Roda kreeg nadat Mark Pabai een schot uit het doel sloeg met de arm. Roland Alberg benutte het buitenkansje en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1.

Zondag begint Roda JC de competitie met een uitduel tegen Jong Ajax. Jong FC Utrecht start vrijdag met een thuisduel tegen FC Eindhoven.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Hoekstra – Marzo (80. Dunkwu), Lambrix, Luijckx, Keulen – Ioannou (53. Klaasen), Vossebelt, Pflücke (63. Bouchouari) – Goppel (80. Remans), Alberg (80. Stassen), Croux (86. Souren).

Foto: Roda JC Live