Novakovic op weg naar uitgang: “In gesprek met meerdere clubs”

De dagen van Radomir Novakovic bij Roda JC lijken geteld. De 20-jarige doelman is in gesprek met meerdere clubs, nu Jan Hoekstra de voorkeur krijgt van trainer Jurgen Streppel. Dat melden meerdere media.

Novakovic, die sinds 2018 uitkomt voor de hoofdmacht van Roda JC, leek na het vertrek van Tom Muyters de gedoodverfde kandidaat om dit jaar eerste doelman te worden. Vorige week maakte de Kerkraadse club, die nog op zoek was naar een derde doelman, bekend dat Jan Hoekstra overkwam van FC Groningen. De keeper van Jong Oranje kreeg tijdens de laatste oefenwedstrijd gelijk de plek onder de lat toegewezen.

Novakovic behoorde op dat moment al niet meer tot de Roda-selectie. Direct na de komst van Hoekstra zag de Duitse doelman de bui hangen en besloot hij op zoek te gaan naar een nieuwe club. Inmiddels worden er gesprekken gevoerd met meerdere clubs, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer tegenover De Limburger. “In totaal zijn we concreet in gesprek met drie clubs.” De voorkeur van de doelman is om in Nederland te blijven.

Bij zijn vertrek kan hij op de medewerking van Roda JC rekenen. “Gelukkig wel. Novakovic heeft nog een contract voor een jaar en Roda wil zijn carrière ook niet om zeep helpen.”

Foto: Roda JC Live