Roda JC verspeelt voorsprong en verliest van Telstar

In Velsen-Zuid heeft Roda JC vrijdagavond dure punten laten liggen. Telstar bleek met 3-1 te sterk, ondanks een vroege voorsprong voor de bezoekers. Fabian Serrarens scoorde het Kerkraadse doelpunt.

Net als tegen Jong Ajax kwam Roda JC voortvarend uit de startblokken. Binnen tien minuten kon het eerste mandje omhoog, toen Serrarens na een puike aanval de openingstreffer binnenschoot. De assist van Dylan Vente, die opnieuw belangrijk was voor de Kerkradenaren, was perfect op maat.

Daarna verloren de bezoekers, die het opnieuw moesten stellen zonder de corona-positieve Kees Luijckx en Thijmen Goppel, het initiatief. Telstar vocht zich langzaam maar zeker in de wedstrijd, die soms onvriendelijk was en flink wat gele kaarten telde. Met hangen en wurgen leek Roda de rust te halen met een voorsprong, maar in blessuretijd ging het toch mis. Cas Dijkstra kopte toen de gelijkmaker in de verre hoek achter Jan Hoekstra.

Na rust ging Telstar verder waar het mee bezig was, namelijk aanvallen. Twintig minuten voor tijd leidde dat tot de verdiende voorsprong, toen Glynor Plet opnieuw een afgemeten voorzet achter Hoekstra kopte. Dat kon de spits wel opvallend ongehinderd doen.

Tot een slotoffensief van Roda JC, met invallers Ali Messaoud, Mitchel Keulen en Xander Lambrix, kwam het vervolgens pas in de laatste minuten. In blessuretijd miste Messaoud een dot van een kans. Een perfecte voorzet belandde bij de middenvelder, die vrij de gelijkmaker in het doel kon schieten – ware het niet dat doelman Jasper Schendelaar een zeer knappe reflex in huis had en de 2-2 voorkwam.

In de corner die daarop volgde was doelman Hoekstra mee naar voren gekomen. Hij leek zowaar nog de bal op doel te kunnen schieten, maar toen Telstar toch kon uitverdedigen, was het Roda-doel leeg. De ingevallen Ozan Kökcü benutte het buitenkansje en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.

Foto: Roda JC Live