Roda JC wint duel tegen onvriendelijke Qatarezen

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Roda JC dinsdagmiddag met 1-2 gewonnen van Al-Rayyan SC. Nils Röseler maakte zijn debuut, terwijl Mohamed Mallahi nog op de bank bleef.

Op het veld van de Mierlose vierdeklasser VV Mifano kende de ploeg van Jurgen Streppel in het eerste uur weinig problemen met de Qatarezen. De ploeg uit het Midden-Oosten is een maand op trainingskamp in Nederland en kwam onder andere met sterspelers James Rodriguez en Steven Nzonzi het veld op.

Daar liet Roda JC zich in het warme Mierlo niet door van de wijs brengen. Jurgen Streppel stuurde een mengelmoes van bankzitters en beoogd basisspelers het veld op. Zo startten aanwinsten Terrence Douglas en Nils Röseler in de basis. Laatstgenoemde was ook gelijk aanvoerder, en dat wierp zijn vruchten af. De Roda-defensie oogde in de eerste helft namelijk een stuk gestructureerder dan voorheen.

Dat gold niet per se voor het middenveld. Benjamin Bouchouari en Niek Vossebelt werkten allebei flink op de zenuwen van Streppel en kregen dan ook regelmatig de wind van voren. Toen beiden eenmaal gewisseld waren voor een hele rits jeugdspelers werd het niet veel beter. Met name Leroy Been moest het toen regelmatig ontgelden bij de trainer, die de hele wedstrijd luid schreeuwend te horen was. Toch kwam Al-Rayyen nauwelijks tot kansen.

In plaats daarvan besloten de Qatarezen het op een schoppen te zetten. Meerdere Roda-spelers, met name Bryan Limbombe en Jamie Yayi Mpie, kregen een aantal flinke tackles te verduren. Daarbij liet onder andere James Rodriguez zich gelden, die één van de vele gele kaarten pakte. De Colombiaanse vedette oogde even gefrustreerd als ongeïnteresseerd tijdens de wedstrijd.

De Kerkradenaren kwamen in de eerste helft op voorsprong, na een prima rush van Douglas. Hij hield het overzicht en vond Dylan Vente, die beheerst afrondde. Meteen na rust was het invaller Xian Emmers die Phil Sieben alleen voor de keeper zette. De Duitser tikte de 0-2 binnen. Toen Roda meerdere jeugdspelers in het veld had gebracht, drong Al-Rayyan wat meer aan en scoorde het de 1-2. Doelman Loek Hamers voorkwam door prima uitkomen uiteindelijk nog de gelijkmaker.

Opstelling Roda JC: Hamers – Takidine (60. Usta), Röseler (46. Lambrix), Joppen (60. Van der Ven), Douglas (60. Barak) – Vossebelt (60. Ouaissa), Bouchouari (46. Reith) – Limbombe (60. Been), Vente (46. Emmers), Sieben (60. Pacolli) – Yayi Mpie.

Foto: Roda JC Live