Roda legt Milec en Gullon opnieuw vast; Frederic Ananou krijgt contract

Roda JC heeft zich verzekerd van een langer verblijf van Martin Milec en Marcos Gullón. Frederic Ananou kom over van 1. FC Köln. Zo krijgt de selectie voor komend seizoen steeds meer vorm. Gullón krijgt een een jarig contract aangeboden. Milec wordt voor nog een seizoen gehuurd. Ananou krijgt een contract voor 2 seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Milec zal nog een jaar gehuurd worden van Standard Luik. De 24-jarige rechtsback maakte tijdens zijn eerste wedstrijden voor Roda JC grote indruk. Marcos Gullón die afgelopen winter over kwam van Apollon Limassol tekent nu een contract voor een jaar in Kerkrade. Technisch Directeur Ton Caanen zegt hier het volgende over: “Zowel Milec als Gullón hebben het afgelopen halfjaar, zeker tijdens de eerste periode na de winterstop, een goede indruk bij ons achtergelaten. Alle twee passen zij in het nieuw te bouwen team van Roda JC. Het is mooi dat een karaktervoetbal als Marcos Gullón voor ons behouden blijft. Daarnaast is Martin Milec met zijn enorme passie en gedrevenheid eveneens een aanwinst voor de club.”

Frederic Ananou is een rechtsback die de jeugdopleiding van 1. FC Köln doorliep en speelt voor het Duitse nationale elftal O19. Hij kan tevens uit de voeten in de centrale verdediging. Technisch Directeur Ton Caanen: “Frederic is een speler die zowel rechtsback als centraal in de verdedigen kan spelen. Hij is zeer snel, kan goed koppen en is erg talentvol.” Hij heeft een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar gekregen.

Met het aantrekken van achttienjarige Ananou zal de gemiddelde leeftijd van het elftal van Roda toch weer enigszins zakken. Met het eerder binden van Gullon, Brouwers, Rutjes en inceman werd er gekozen voor mannen met ervaring. Maar met Werker en Ananou zijn er in de verdediging ook twee jonge talenten die wellicht minuten gaan maken.

Comments (44)

Comments are closed.