Roda-nieuwelingen direct trefzeker tegen FC Eindhoven: 2-3

Roda JC heeft de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Het team van Robert Molenaar versloeg eerstedivisionist FC Eindhoven met 2-3. Jorn Vancamp en Simon Gustafson lieten zich, bij hun eerste optreden in Kerkraadse dienst, meteen zien.

Het Eindhovense Jan Lauwers stadion was het decor van de oefenpot, wat voor Roda’s technisch directeur Harm van Veldhoven een weerzien was met zijn vorige werkgever. De geel-zwarten begonnen niet in de allersterkte basisopstelling aan de wedstrijden, maar hadden slechts 6 minuten nodig om de score te openen. Na een (zeldzaam) goed uitgevoerde korte corner schoot de deze week aangetrokken Jorn Vancamp zijn eerste Roda-goal, via een Eindhovens been, binnen. Roda kon niet lang genieten van die voorsprong, want amper een minuut later benutte Mart Lieder aan de overzijde een strafschop namens de thuisploeg. Ondanks dat Eindhoven niet de mindere ploeg was in de eerste helft, was het toch de Kerkraadse ploeg die met een voorsprong de rust in ging: Vancamp stond ditmaal aan de basis van de treffer die door de van Feyenoord overgekomen Simon Gustafson werd afgerond: 1-2.

Testspeler William Ndenge, die nog eigendom is van Borussia Mönchengladbach, speelde een helft mee bij de Limburgers. Vervanger Celestin Djim drukte snel zijn stempel op de wedstrijd: hij snelde voorbij de Eindhovense verdediging, trof in eerste instantie de paal, maar uit de rebound zette hij alsnog de 1-3 op het scorebord. Roda was in de tweede helft dominanter dan in het eerste bedrijf en bijna zorgde Gnjatic voor de 1-4, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Een kwartier voor tijd wisselde Molenaar zesmaal en het werd nog enigszins peniebel toen FC Eindhoven de marge verkleinde tot één doelpunt: Dennis van Vaerenbergh knikte na 83 minuten spelen een hoekschop tegen de touwen. Verder zou de Brabantse formatie echter niet komen en dus eindigde het vriendschappelijke duel in 2-3.

Roda JC vervolgt haar voorbereiding op het nieuwe seizoen volgende week zaterdag met een oefenduel bij Lierse SK.

FC Eindhoven – Roda JC 2-3 (1-2)
Doelpunten: 6′ Vancamp 0-1, 7′ Lieder 1-1, 39′ Gustafson 1-2, 53′ Djim 1-3, 83′ Van Vaerenbergh 2-3.
Opstelling Roda JC: Kurto – Dijkhuizen (76′ Schlösser), Ananou (46′ Werker), Kum (76′ Auassar), Van Peppen (76′ Kroonen) – El Makrini (76′ Rutjes), Ndenge (46′ Gnjatic) – Engels (76′ Rosheuvel), Gustafson (46′ Djim), Van Velzen (76′ Souren) – Vancamp (63′ Paulissen).