Roda oefent in ‘Anastasiou-derby’ tegen Kortrijk

In de aanloop naar de hervatting van de Eredivisie oefent Roda JC op vrijdag 12 januari tegen het Belgische KV Kortrijk.

De wedstrijd wordt op Belgisch grondgebied, in Hasselt. Aftrap is om 14:00 uur. Het is nog niet duidelijk of er ook supporters welkom zijn bij de vriendschappelijke ontmoeting.

Zevende plaats
Kortrijk heeft een overtuigendere eerste seizoenshelft achter de rug dan de Kerkraadse oefentegenstander. De rood-witten staan op een verdienstelijke zevende plaats in de Jupiler Pro League en hebben zodoende uitzicht op de playoffs voor het landskampioenschap.

Anastasiou
Die hoge notering kwam er echter niet zonder slag of stoot: de uitgerekend bij Roda ook al aan de kant geschoven coach Yannis Anastasiou werd in november, met twee zeges in veertien wedstrijden, nog ontslagen vanwege de tegenvallende prestaties. Zijn opvolger, Glen de Boeck, deed het daarna stukken beter: onder zijn leiding won KVK vijf keer in zeven wedstrijden.

Bekende gezichten
In de Kortrijk-selectie zien we drie bekende gezichten: Abdul Ajagun, Thanassis Papazoglou en Bryan Verboom waren in het afgelopen seizoen nog in dienst van Roda JC. Ajagun was tot dusver driemaal trefzeker in 19 competitieduels (waaronder tegen Anderlecht, zie foto), Verboom kwam tien keer in actie en Papazoglou keerde onlangs terug bij de club na een verhuurperiode bij het Noorse Aalesunds.

Header: Roda JC Live.