Roda verliest kansloos van Willem ll

Roda JC heeft zaterdagavond met 1-3 van Willem ll verloren. Wat voor veel fans een avond was die had moeten zorgen voor 3 punten, werd een grote teleurstelling. Roda kwam in een half uur op op een 0-3 achterstand en kwam deze klap niet meer te boven.

Roda begon zwak aan de wedstrijd. Bedroevend zwak eigenlijk wel of onthutsend slecht, hoe u het ook wilt noemen. Willem ll dat dit seizoen ook nog geen punten had gescoord was direct veel sterker dan Roda JC en zorgde ook voor meer dreiging voor het doel van Jurjus. Binnen 5 minuten wist Velikonja de 0-1 te maken en niet veel later kon Sol profiteren van een fout van Roda achterin. Jurjus trapte de bal veel te snel uit naar een Willem ll’er en Ananou kon de bal niet meer uitverdedigen. Zo kwam de 0-2 op de borden. Met een Roda dat niet eens een poging deed om iets te doen wat op voetbal leek werd het na een klein halfuur al 0-3 door een doelpunt van Velikonja. Hij kon na een goede steekpaas van Haye de bal zo binnenprikken. Toch wist Roda volledig uit de lucht gegrepen de 1-3 met Rosheuvel nog voor rust te maken.

Vervolgens konden in de rust alle Roda-fans tot bezinning komen welke nuttigere dingen ze hadden kunnen doen op deze droevige avond. Naar Roda kijken was in elk geval met vlagen tranen trekkend en had bijzonder weinig met voetbal te maken. Dat Robert Molenaar moest ingrijpen was wel duidelijk.

Roda begon dan ook in de tweede helft iets feller. Er leek binnen 2 minuten de 2-3 te worden binnengeschoten door van Velzen, helaas ging die treffer echter niet door omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest. Vervolgens volgde een fase waarin beide ploegen kansen kregen. Dit had niet ermee te maken dat het voetbal binnen de lijnen een stuk beter werd, maar meer dat bleek dat Willem ll eigenlijk net zo’n grote beperkingen heeft als Roda en niet de macht was om de wedstrijd in het definitieve slot te drukken. Enkel Schahin en Van Velzen konden bij vlagen namens Roda laten zien dat ze toch redelijk kunnen voetbalen. Schahin kreeg een aantal aardige kansen die hij helaas voor Roda niet wist af te maken.

Ondanks dat het bij vlagen wel op een voetbalwedstrijd leek was het een nonchalant Roda dat absoluut geen mentaliteit liet zien om te kunnen strijden voor een overwinning. Enkel met jezelf goed vinden gaan we natuurlijk geen wedstrijden winnen en met deze 1-3 nederlaag valt te hopen dat de spelers weer met beide benen op de grond staan. Kortom weer een avond om snel te vergeten.