Roda verrast en overklast ADO Den Haag: 5-0

Op vrijdagavond heeft Roda JC met groot gemak afgerekend met ADO Den Haag. 90 minuten lang hadden de Kerkradenaren geen kind aan ADO, dat met maar liefst 5-0 slaag kreeg.

Namens de ploeg van Jurgen Streppel scoorden ook nog eens vijf verschillende spelers. Benjamin Bouchouari, Xian Emmers, Dylan Vente, Patrick Pflücke, en zelfs nieuweling Jamie Yayi Mpie: allen deelden zij in de feestvreugde.

Al na zes minuten kwam ADO, dat dinsdag in de KNVB-beker nog 120 minuten speelde, op achterstand. Het fel afjagende Roda wist de bal snel te veroveren en Bouchouari besloot van afstand maar eens uit te halen. Het harde én goed geplaatste schot was Luuk Koopmans te machtig.

Vervolgens leek het er in de eerste helft niet op dat Koopmans nog vier keer zou moeten vissen. Roda was weliswaar beter en had geen kind aan de Hagenaars, maar zo veel kansen creëerde de ploeg nou ook weer niet. Overigens wist ADO daar ook niets tegenover te stellen, waardoor het tot de rust 1-0 bleef.

Ruud Brood liet in de rust Thomas Verheydt invallen, om iets aan de achterstand te doen. ‘Ut Bies’ was licht geblesseerd en lang niet de enige die bij ADO ontbrak. Zijn invallen hielp de Residentieclub echter niet, want twee minuten na rust verdubbelde Roda de voorsprong al. Een prima uitgespeelde aanval eindigde bij Emmers, die met links de 2-0 binnen schoot.

Omdat de bezoekers ondanks de achterstand bleven aanvallen, kregen de Koempels de ruimte om uit te lopen naar een comfortabele zege. Nog binnen het uur was Vente attent, toen Koopmans een schot van Pflücke slecht verwerkte. Zo kon de spits weer een doelpunt toevoegen aan zijn totaal.

Pflücke zelf kwam twintig minuten voor tijd aan de beurt, toen hij een afgemeten voorzet knap in het doel kopte. De Duitser toonde zich vandaag, zoals wel vaker, een klasse apart op het veld. Hij leverde ook nog de assist voor de laatste goal, toen Roda JC met twee spelers alleen op doelman Koopmans af mocht. Pflücke gunde de goal aan Jamie Yayi Mpie, die pas zijn tweede invalbeurt voor Roda meemaakte.

Door de overwinning komt Roda JC op één punt van ADO Den Haag te staan, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Het gat naar de nummer twee, Excelsior, is zelfs maar drie punten. Verder staan de Kerkradenaren met een marge van veertien punten in de play-offs.

Foto: Roda JC Live