Rol Noor en De Silva bij Roda uitgespeeld

Roda JC lijkt op zeer korte termijn afscheid te gaan nemen van ten minste twee spelers. Farshad Noor en Daniel de Silva reizen niet met de club af naar het trainingskamp in Portugal.

De twee middenvelders konden in het begin van dit seizoen nog wel eens op een basisplaats rekenen, maar moesten zich in de afgelopen maanden tevreden stellen met spaarzame invalbeurten. Dat viel met name Farshad Noor zwaar, weet Voetbal International. De rechtsbenige box-to-box-speler miste in het vorige seizoen dan wel een hoop duels vanwege blessureleed, maar valt in deze jaargang op basis van kwaliteit buiten de boot van schipper Yannis Anastasiou. Zodoende hebben club en speler besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever voor de 22-jarige Nederlander met Afghaanse roots. Zijn contract loopt nog een half jaar door, waardoor Roda op papier aanspraak maakt op een transfervergoeding.

De clubleiding laat ook Daniël de Silva thuis. De 19-jarige tot toptalent gebombardeerde Australïer wordt voor het tweede opeenvolgende seizoen gehuurd van AS Roma. In het vorige seizoen maakte hij nog wel indruk met een aantal puike invalbeurten, maar was hij tevens lijdend voorwerp van een vete tussen toenmalig hoofdtrainer Kalezic en technisch directeur Caanen. De coach vond hem fysiek niet sterk genoeg voor de Eredivisie, waar de laatstgenoemde op een basisplaats voor de creatieve middenvelder aandrong. Kalezic lijkt nu alsnog gelijk te krijgen, want buiten aardige duels tegen Go Ahead Eagles en Excelsior presteerde De Silva ook onder de nieuwe coach Anastasiou wisselvallig. Hij vertrekt zeer waarschijnlijk naar zijn eigenlijke broodheer, AS Roma.

Ook Tim Blättler stapt niet het vliegtuig richting Portugal in. Door de komst van de Griekse spits Thanassis Papazoglou staat de Limburger nu in de pikorde achter een handvol andere spitsen. De kans is groot dat Blättler in de tweede seizoenshelft verhuurd wordt aan Fortuna Sittard of MVV. Met het afstoten van deze spelers weet Roda vermoedelijk budget voor versterkingen te creëren.

Foto: Pro Shots