Sami Ouaissa verruilt Kerkrade vanaf de zomer voor Nijmegen

Roda JC en NEC Nijmegen hebben overeenstemming bereikt rondom de transfer van Sami Ouaissa. De middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, blijft nog een half jaar op huurbasis actief in Kerkrade en vertrekt daarna naar Nijmegen.

Bij NEC tekent de 19-jarige Ouaissa een contract tot de zomer van 2028. De hele transferperiode heeft Roda JC verkondigd niet zo maar akkoord te willen gaan met een vertrek van de speler uit eigen jeugd. Alleen bij een exorbitant bod zou Ouaissa mogen vertrekken, en dat bod gaf NEC bij de derde poging uiteindelijk af. Met de Nijmegenaren is afgesproken dat Ouaissa nog tot de zomer op huurbasis in Kerkrade blijft spelen. Dat, in combinatie met de transfersom, was genoeg om Roda te verleiden om mee te werken aan de deal.

Een van de redenen om Ouaissa te verkopen, is dat hij de komende twee à drie maanden uitgeschakeld is met een knieblessure. Op de clubwebsite stelt technisch directeur Rob Servais: “Er bestond veel interesse voor Sami en we stonden open voor een vertrek in de zomer. Door de blessure is dat veranderd en hebben we ons kunnen verzekeren van zowel een uitstekende transfersom als de inzet van Sami in de belangrijke slotfase van het seizoen.” Hij geeft aan dat het een harde eis was dat Ouaissa niet in de winter al definitief zou vertrekken: “We willen geen afstand doen van onze ambitie om te promoveren en daarom was het voor ons een voorwaarde dat Sami dit seizoen bij ons zou afmaken.”

In de Goffert is men tevreden met de komst van Ouaissa, al had NEC graag gezien dat de middenvelder direct was overgekomen. “We hadden graag gezien dat hij direct zou aansluiten, maar Roda JC ziet in hem een belangrijke speler voor de rest van het seizoen, omdat ze nog volop in de strijd om promotie verwikkeld zijn.” De technisch directeur van de Nijmegenaren, Carlos Aalbers, noemt Ouaissa een speler voor de toekomst. “Hij ontwikkelt zich snel en is een talentvolle speler die al de nodige vlieguren in de Eerste Divisie heeft gemaakt.”

Ten slotte is ook Ouaissa zelf in zijn nopjes met de transfer. Eerder sijpelde al door dat de Limburger zelf graag de overstap zou maken, maar op de website van NEC geeft hij wel aan dat hij het seizoen graag in Kerkrade wilde afmaken. “Het was mijn grote wens om niet tussentijds te vertrekken bij de club waar ik ben opgegroeid, omdat ik het seizoen goed wil afsluiten bij Roda JC.” Wel heeft hij mooie woorden over voor NEC, een club die nar zijn mening ‘in de lift zit’. “Ik heb vertrouwen in het perspectief dat me is geboden en heb zin om me bij NEC verder te ontwikkelen.”

Header: Roda JC Live