Sterke tweede helft levert drie punten tegen NAC Breda op

Na een gelijke stand bij rust heeft Roda JC in de tweede helft NAC Breda weten te verslaan. Doelpunten van Maximilian Schmid en Lennerd Daneels waren voldoende, nadat Walid Ould-Chikh de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong had gezet.

Vanwege de uittocht van drie internationals moest Bas Sibum de nodige wijzigingen doorvoeren in zijn basiself. Doelman Koen Bucker, op tijd hersteld van een blessure, verving Calvin Raatsie, terwijl Schmid en Daneels stand-ins waren van Václav Sejk en Enrique Peña Zauner. Laatstgenoemde was overigens ook geschorst, doordat hij slim een gele kaart pakte tegen MVV. Ten slotte haakte Rodney Kongolo geblesseerd af, waardoor Teun Bijleveld weer mocht beginnen en Joey Müller doorschoof naar het middenveld.

Een tam eerste kwartier leverde nauwelijks kansen op, waarna Roda uit het niets op voorsprong kwam. Ould-Chikh heeft al vaker laten zien dat je hem niet van afstand moet laten schieten, en toch was dat precies wat NAC liet gebeuren. Van een meter of 25 verschalkte hij doelman Tein Troost met een geplaatst schot. Lang kon Roda niet van die voorsprong genieten, want nog geen tien minuten later ontstond er kortsluiting in de Kerkraadse defensie. Bij de gelijkmaker van Elias Már Omarsson zagen Bijleveld, Bucker en ook talent Matisse Didden er niet goed uit. Van dichtbij tekende de IJslander met het hoofd voor de voorsprong. Müller, Schmid en Ould-Chikh waren vervolgens nog voor rust dicht bij een tweede Roda-doelpunt, maar kwamen niet tot scoren.

In de tweede helft kwam Roda snel op voorsprong. Een verlengde voorzet vanaf de linkerkant werd uitstekend aangenomen door Schmid, die vervolgens van dichtbij Troost versloeg. De NAC-doelman ging daarbij overigens niet vrijuit. Een spannende slotfase werd daarna voorkomen door Daneels, die een kwartier voor tijd vanuit een lastige hoek voor de 3-1 tekende. Voorbereidend werk kwam van de uitstekend spelende Müller, en van Sami Ouaissa, die na weken blessureleed zijn rentree maakte.

Foto: Roda JC Live