Stevens adviseert RvC sinds november niet meer

Huub Stevens is reeds sinds november gestopt met het adviseren van de Raad van Commissarissen van Roda JC Kerkrade. Dat stelt de trainer tegenover FOX Sports.

De oud-trainer behoedde Roda JC in mei nog voor degradatie. Onder zijn (interim-)leiding werd streekgenoot MVV met één doelpunt verschil verslagen. Daarna kwam Stevens met de club overeen dat hij in een adviserende rol zou aanblijven. Vanochtend meldde De Limburger dat Stevens per direct zou stoppen met zijn adviserende werk. “Ik heb een aantal keer advies gegeven, maar daar werd niks mee gedaan. Ik had Roda graag verder geholpen dit seizoen.”

Tegenover FOX Sports meldt de Sittardenaar dat hij wel zal blijven samenwerken met technisch directeur Harm van Veldhoven. Hij hield zich reeds bezig met het scouten op de Duitse markt en zal dat blijven doen, voor zover dit te combineren valt met zijn rol als commissaris bij Schalke ’04. “Ik blijf bereid om Harm te helpen.”

De Raad van Commissarissen, bestaande uit Hessel Meijer en Huub Mullenders, adviseert hij naar eigen zeggen al sinds november niet meer. “Het houdt een keer op”, aldus Stevens, die ook tegenover de zender stelt dat zijn adviezen in de wind werden geslagen.

Foto: Roda JC Live