‘Stijn Vreven en Roda JC voeren eerste gesprek over hoofdtrainerschap’

In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer is Roda JC uitgekomen bij Stijn Vreven. Dit meldt Veronica Inside zaterdagavond.

Aangezien het contract van interim-hoofdtrainer René Trost afloopt, is Roda JC op zoek naar een hoofdtrainer voor het seizoen 2020/2021. De Kerkradenaar verving Jean-Paul de Jong, die begin februari op non-actief werd gesteld na een roerig dienstverband van enkele maanden. Daags na de aanstelling van Trost werd de competitie echter stilgelegd vanwege de coronacrisis. Hierdoor heeft hij geen wedstrijden geleid.

Bij de persconferentie van de ‘Phoenix’-groep, die in de komende jaren gaat investeren in Roda JC, stelde technisch directeur Jeffrey van As voor juni een nieuwe hoofdtrainer te willen aanstellen. Bij voorkeur zou het gaan om een trainer met Eredivisie-ervaring. Stijn Vreven lijkt nu op pole-position te staan om de functie in te gaan vullen.

Vreven verklaarde deze week tegenover het Belgische TV Limburg in gesprek te zijn met een buitenlandse club. Daarbij hintte de Vlaming ernaar dat het zou gaan om een Nederlandse club. Veronica Inside meldt nu dat de 46-jarige Vreven een eerste gesprek heeft gevoerd met Roda JC.

Vreven, bekend om zijn intense manier van coachen, promoveerde in 2017 met NAC Breda naar de Eredivisie. De trainer zit zonder club, nadat zijn werkgever KSC Lokeren failliet ging tijdens het afgelopen seizoen. Tijdens zijn spelersloopbaan kwam Vreven in Nederland uit voor ADO Den Haag, FC Utrecht en Vitesse.

Foto: Roda JC Live