‘Streppel en Van ’t Schip bovenaan lijst Roda JC’

Jurgen Streppel en John van ’t Schip zijn de voornaamste kandidaten om trainer te worden van Roda JC Kerkrade. Dat meldde Sander Kleikers (L1) gisteravond in praatprogramma Veronica Inside.

“De grootst prioriteit is een goede trainer binnenhalen en twee of drie spelers om de jeugdige basis van Roda te versterken”, stelde Kleikers. Daarbij zouden deze twee namen de voorkeur genieten van de Mexicaanse investeerder Mauricio García de la Vega.

De nieuwe grootaandeelhouder van Roda JC Kerkrade liet al snel na het verwerven van de aandelen weten dat hij op zoek zou gaan naar een ‘kwalitatief betere’ trainer dan Eric van der Luer. Van der Luer nam vorig seizoen het stokje over van Robert Molenaar, die op non-actief werd gesteld wegens een gebrek aan ontwikkeling in de selectie. Onder de Maastrichtenaar werden vervolgens de play-offs om promotie en degradatie misgelopen.

Beide trainers zijn op zoek naar een nieuwe baan en beschikken over de gewenste Eredivisie-ervaring. Van ’t Schip werd afgelopen jaar de laan uit gestuurd bij PEC Zwolle ten faveure van Jaap Stam. Streppel trainde het voorbije seizoen op Cyprus en was in beeld bij De Graafschap, maar de degradant koos voor Mike Snoei.

Opvallend detail is dat Van ’t Schip in zijn carrière reeds werkzaam was in Mexico, in de tijd dat De la Vega daar actief was als spelersmakelaar.

Foto: Roda JC Live