Supporters Cambuur reizen niet mee na maatregelen Kerkraadse driehoek

Een reeks veiligheidsmaatregelen van de lokale driehoek in Kerkrade leiden ertoe dat het uitvak in het Parkstad Limburg Stadion vrijdagavond leeg blijft. In overleg met supportersvereniging heeft de club besloten geen kaartverkoop te starten.

Op last van de driehoek, bestaande uit de burgemeester, officier van justitie en de lokale politiechef, was een buscombi verplicht gesteld voor de Leeuwarder supporters. Daarnaast zou na de wedstrijd een ophoudprocedure plaatsvinden, wat erop neerkomt dat de Cambuur-fans in het uitvak moeten wachten tot het hele gebied rondom het stadion leeg is. Dat kan behoorlijk lang duren; supporters van NAC Breda mochten enkele weken geleden pas ruim een uur na afloop het stadion verlaten.

Deze supportersonvriendelijke voorwaarden hebben ertoe geleid dat SC Cambuur de wedstrijd boycot; ook het bestuur van de club zal niet afreizen naar Kerkrade. “SC Cambuur en de supportersverenigingen zijn niet te spreken over deze supportersonvriendelijke maatregelen en na uitvoerig overleg is daarom besloten geen kaarten voor de wedstrijd af te nemen en met minimale afvaardiging (alleen de selectie, staf en het mediateam) de reis naar Kerkrade te maken”, zo laat de club weten op haar eigen website.

Foto: Roda JC Live