‘Terrence Douglas verkast van Ajax naar Roda JC’

Roda JC heeft de gewenste versterking voor de linksbackpositie binnen. Terrence Douglas tekent naar verwachting vrijdag een meerjarig contract in Kerkrade.

De Trots van het Zuiden neemt de linksback over van Ajax, meldt AD Sportwereld. Douglas sloot op 7-jarige leeftijd aan in de jeugdopleiding van de club uit zijn geboortestad. Hij doorliep alle elftallen op De Toekomst en kwam uiteindelijk tot 44 wedstrijden voor Jong Ajax. Met name in het seizoen 2020/2021 was hij onbetwist basisspeler bij de beloftenploeg.

Afgelopen half jaar werd de 20-jarige Douglas verhuurd aan FC Den Bosch, waar hij ook nog twaalf Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden voor speelde.

Afgebroken trainingskamp
Douglas was afgelopen week mee op trainingskamp met de hoofdmacht van Ajax in De Lutte. Hij speelde daar ook nog een helft mee met Ajax in de gewonnen oefenwedstrijd tegen SV Meppen (3-0). Hij kreeg van de leiding van de Amsterdamse club toestemming om het trainingskamp af te breken om zijn transfer naar Kerkrade af te ronden.

Vrijdag tekent hij in Zuid-Limburg naar verwachting een meerjarig contract. Daarmee heeft Roda JC de gewenste vervanger voor Amir Absalem binnen. Met Absalem, die vorig seizoen basisspeler was in Kerkrade, bereikte de club geen overeenstemming over een nieuw contract.

Header: Roda JC Live