Ton Caanen niet langer technisch directeur Roda JC

Ton Caanen legt per direct zijn werkzaamheden als technisch directeur van Roda JC neer. Dat maakt de club woensdag bekend op haar website.

De Koempelclub zet de hoofdverantwoordelijke voor het technisch beleid binnen de club op non-actief.

“In het belang van de club zijn partijen tot dit besluit gekomen, waarbij geldt dat Caanen voor de rest van dit seizoen zijn arbeid stil legt. De club en Ton Caanen zullen samen bespreken in welke hoedanigheid het dienstverband tussen partijen gecontinueerd zal worden, vanuit de toekomstige plannen die de club heeft”, luidt het statement op de clubwebsite. Het lijkt er dus op dat Caanen op termijn een andere functie bij de Eredivisionist gaat invullen. Wie de functie van Caanen op dit moment gaat invullen, is nog onduidelijk.

De technisch directeur werd aan het begin van het vorige seizoen aangesteld bij de Trots van het Zuiden. Onder zijn leiding werd een recordlading spelers naar het Parkstad Limburg Stadion gehaald, maar desondanks vielen de prestaties op sportief gebied tegen. Het aantal miskopen lijkt Caanen, naast discutabele media-optredens en een conflict met de vorige coach Darije Kalezic, nu fataal te worden. Vanuit de Roda-achterban werd er al weken-, zo niet maandenlang op zijn vertrek aangedrongen.

Het vertrek van Caanen lijkt erop te duiden dat hoofdtrainer Yannis Anastasiou vooralsnog zal aanblijven als hoofdtrainer van Roda JC.