Top/Flop | Feyenoord – Roda JC Kerkrade

De laatste wedstrijd van 2017 is weer gespeeld en dat betekend ook de laatste Top/Flop van dit jaar. Wellicht was een flop-11 een betere opsomming geweest van zaken wat er mis gingen op kerstavond, maar ook om de kerstgedachte een beetje vast te houden proberen wij nog een aantal positieve zaken te belichten. Zoals altijd zijn er in dit artikel een aantal hoogtepunten en dieptepunten van de afgelopen wedstrijd, tegen Feyenoord die 5-1 verloren werd, belicht er en wordt afgesloten met de individuele spelersbeoordelingen.

TOP
18 supporters op kerstavond: Roda speelde haar laatste wedstrijd van deze seizoenshelft op een belachelijk tijdstip. 16.45 in Rotterdam op 24 december is voor niemand een feestje. Toch hebben nog 18 supporters de reis naar Rotterdam gemaakt om hun clubje aan te moedigen. Dit is wat ons betreft toch bewonderenswaardig.

Jurjus: Er is afgelopen seizoenshelft vaak kritiek geweest op onze keeper Jurjus. Als vervanger van van Leer had hij dan ook een moeilijke taak om dit niveau te evenaren. Toch was hij de speler die er zondag voor zorgde dat Roda niet bij rust al met 10 doelpunten achter stond. Als hij zich blijft door ontwikkelen hebben we zeker geen slechte keeper in huis.

Na 44 seconde was de wedstrijd voorbij: voor de mensen die thuis waren gebleven en de nodige kritiek van vrienden en familie kregen dat ze de wedstrijd toch wilden volgen tijdens het kerstdiner zorgde Roda voor een snelle oplossing. Als je de eerste 44 seconde hebt gevolgd wist je eigenlijk al hoe de wedstrijd zou gaan aflopen. We hopen dan ook dat iedereen thuis een gezellige kerstavond heeft gehad.

FLOP
Kamphuis: Scheidsrechter Kamphuis had echt zijn avond niet. Wellicht was hij met zijn gedachte al bij de kerststol of kerstballen, maar hij had er niet echt oog voor als spelers de bal raakten in het strafschop gebied. Hij heeft zeker 4 penalty momenten (voor beide partijen) niet gezien.
Dramatische openingsfase: Als je met deze insteek aan een wedstrijd begint en je staat na een aantal minuten al dramatisch kansloos 2-0 achter, kan je beter de wedstrijd niet spelen. Dat Feyenoord een stuk sterkere ploeg heeft dan Roda staat vast, maar met een juiste instelling kan je het wel proberen de tegenstander lastig te maken.

De verdediging: De verdediging van Roda had geen beste dag. Dat is nog op een vriendelijke manier gezegd dat het echt waardeloos was. Zonder Kum en Auassar ontbreekt er een echte leider achterin en is het vaak zonder gedachte naar voren schoppen.Dit brak in de schiettent tegen Feyenoord duidelijk op.

Normaal gesproken geven we op onze beoordelingen ook nog een toelichting. Maar om nu te gaan schrijven waarom elke speler een onvoldoende heeft gescoord heeft in onze ogen weinig zin. Daarom deze week enkel de door ons gegeven cijfers.
Beoordelingen
Hidde Jurjus – 7
Henk Dijkhuizen – 5
Frédéric Ananou – 4,5
Daryl Werker – 5
Jannes Vansteenkiste – 4,5
Mohamed El Makrini – 5
Simon Gustafson – 6
William Ndenge – 4,5
Mikhail Rosheuvel – 5
Dani Schahin – 5,5
Mario Engels – 5

Header: Roda JC Live.