Twee proefspelers bij eerste training, ook Serrarens aanwezig

Roda JC heeft de eerste training voor het seizoen 2021/2022 erop zitten. Op sportpark Kaalheide stonden twee proefspelers op de mat: Hans Anapak en Jamil Takidine. Over twee weken oefenen de Kerkradenaren voor het eerst.

Eigenlijk zou de ploeg van Jurgen Streppel aanstaande donderdag voor het eerst oefenen. Dat duel tegen FC Kerkrade West gaat echter niet door, evenals het duel tegen LHC. SV Haslou uit Elsloo is daarom de eerste oefentegenstander, volgende week zaterdag pas.

Dat geeft Roda nog even de tijd om een fatsoenlijke selectie op de been te brengen voor de eerste oefenwedstrijd. Wie daar in ieder geval bij is, is Fabian Serrarens. Roda heeft de optie in het contract van de aanvaller gelicht, zoals de club dat eerder deed met de optie in het contract van Richard Jensen. Ook hoopt trainer Jeffrey van As dat Robert Klaasen snel aansluit. De technisch directeur meldt bij L1 dat hij verwacht overeenstemming te bereiken met de middenvelder over een langer dienstverband.

Livio Milts heeft daarentegen zijn laatste wedstrijd in Kerkrade gespeeld. Na een succesvolle verhuurperiode bij TOP Oss zou de aanvallende middenvelder terugkeren, maar hij vervolgt zijn carrière in het buitenland. Het Armeense FC Urartu is zijn nieuwe werkgever.

Met proefspelers Anapak en Takidine staan er mogelijk nieuwe aanwinsten op het veld. Anapak doorliep de jeugd bij Bayer Leverkusen en is transfervrij na een verblijf bij KFC Uerdingen. De 20-jarige Duitser kan als buitenspeler aan beide kanten uit de voeten. Takidine is een 19-jarige Belg die de jeugdopleiding van KRC Genk heeft doorlopen en bij voorkeur rechts op het middenveld uitkomt. Beide talenten mogen zich in de komende weken bewijzen aan trainer Streppel.

Foto: Roda JC Live