Van de Graaf fluit Roda JC Kerkrade – De Graafschap

Scheidsrechter Edwin van de Graaf is door de KNVB benoemd tot leidsman bij het duel tussen Roda JC Kerkrade en De Graafschap. Zondag 8 maart zal hij het eerste fluitsignaal geven om 14:30 in het Parkstad Limburg Stadion.

De 31-jarige Van de Graaf fluit al een tijdje zijn wedstrijden in de Jupiler League en maakte vorig jaar op de laatste speeldag zijn debuut in de Eredivisie bij de wedstrijd tussen SC Cambuur en ADO Den Haag. Dit jaar mocht hij al zeven keer in de Eredivisie een wedstrijd leiden.

Zowel Roda JC Kerkrade als De Graafschap hadden dit seizoen één keer eerder Van de Graaf als leidsman. In de tweede speelronde floot hij het duel tussen SC Telstar en Roda JC (1 – 2) en kort geleden, op 17 februari, was hij de arbiter bij de wedstrijd tussen De Graafschap en VVV-Venlo (1 – 1). In totaal mocht hij in de Jupiler League tot nu toe elf wedstrijden fluiten. Daarin trok hij viermaal de rode kaart en deelde hij vijf strafschoppen uit.

Het is de eerste keer dat Van de Graaf in het Parkstad Limburg Stadion mag fluiten. Hij zal daarbij geassisteerd worden door de heren Bluemink en Hubers; als vierde official zal de heer Van der Vrande fungeren. Later deze week verschijnt op www.rodajclive.nl een uitgebreide voorbeschouwing op het duel tegen de Superboeren.