Fikse boete voor MVV na derby-ongeregeldheden

De KNVB heeft MVV Maastricht een boete van 10.000 euro opgelegd na ongeregeldheden bij de derby tegen Roda JC Kerkrade. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De KNVB is van mening dat de club tekort is geschoten in het handhaven van de orde bij de wedstrijd op 1 februari.

De fanatieke supporters aan de Angel Side hingen een pop van hun oud-speler Danny Schreurs op aan het dak van het stadion en toonden een spandoek met ‘Nog Super Bedaank’ erop, waarvan de letters NSB in het rood waren gekleurd. Bovendien werd er vuurwerk afgestoken en is er een steward gewond geraakt.

De boete is volgens directeur Frans Erens van de Maastrichtse club een harde klap. “We hebben met z’n allen keihard gewerkt om er een mooie dag van te maken. Nu moeten we een deel van de winst weer afgeven aan de KNVB”, zo verklaart hij aan de Brabantse krant. “We moeten dit heel indringend met de fans gaan bespreken. Zo kunnen we niet verder gaan.” De bewindsvoerder sluit niet uit dat MVV gaat proberen om de boete op haar eigen supporters te verhalen.

De directeur geeft aan dat de kans niet erg groot is dat de club het voorstel afwijst. MVV heeft namelijk nog een voorwaardelijke boete van 2.500 euro openstaan naar aanleiding van ongeregeldheden in het bekerduel tegen JVC Cuijk van afgelopen seizoen. Daar gingen supporters over de schreef nadat MVV door de amateurs uit de beker werd geknikkerd.

Foto: Roda JC Live

 

Comments (1)

  1. Da’s dan 10.000 euro : 3 Punkte = 3.333,33 euro per Punkt.
    😐

Comments are closed.