Van den Bunder belaagd: “Zeer warm gevoel bij Roda”

Marcel van den Bunder, algemeen directeur van Helmond Sport, heeft zondagmiddag niet op rustige wijze het Parkstad Limburg Stadion kunnen verlaten. Hij werd geduwd op weg naar zijn auto.

Onder het bewind van Van den Bunder bij Roda JC degradeerden de Kerkradenaren in het seizoen 2013/2014 naar de Jupiler League. Van den Bunder werd de dag na de degradatie ontslagen. Zondagmiddag keerde hij voor het eerst terug in het Parkstad Limburg Stadion in de hoedanigheid van ‘ad’ van Helmond Sport. Hij zag zijn ploeg met 1-1 gelijk spelen, wat niet genoeg bleek te zijn voor het bereiken van de finale van de play-offs.

Op weg van de hoofdingang naar zijn auto, belaagden enkele lieden de algemeen directeur. “Ze achtervolgden me en begonnen te schreeuwen en te duwen. Gelukkig sprongen er meteen mensen tussen, zowel mijn eigen als andere Roda-fans.” Van den Bunder gaf aan dat hij dit soort reacties niet had verwacht na de ‘overwinning’ van Roda JC.

De voormalig algemeen directeur vindt het jammer, laat hij weten aan Omroep Brabant. “Ik weet ook zeker dat superveel Roda-fans dit incident heel erg vervelend vinden. Ik heb er altijd met veel plezier gewerkt en heb een zeer warm gevoel bij Roda. Dat gaan die paar malloten niet veranderen. Eerlijk gezegd baal ik meer van de uitschakeling dan die boze mensen.”

Roda JC Kerkrade heeft niet gereageerd op het incident.

Foto: archief