Limburgse scheidsrechters aangesteld voor derby’s

De KNVB heeft twee Limburgse scheidsrechters aangesteld als leidsmannen voor de duels tussen Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht. Pol van Boekel en Ed Janssen krijgen de leiding over de finales.

Donderdag om 19:45 wordt er in De Geusselt voor het eerst afgetrapt tussen beide ploegen. Die wedstrijd staat onder leiding van Pol van Boekel, geboren in het Brabantse Vierlingsbeek maar al jaren woonachtig in Venray. De 41-jarige scheidsrechter floot dit seizoen eerder de thuiswedstrijd van Roda JC tegen Go Ahead Eagles (1-0). MVV kreeg in deze jaargang nog niet te maken met Van Boekel.

De ontknoping volgt op zondagmiddag om 14:30 in het Parkstad Limburg Stadion. Dan is Ed Janssen, afkomstig uit het Noord-Limburgse Meijel, de scheidsrechter. Janssen floot dit seizoen reeds vijf wedstrijden van Roda JC, bij Go Ahead (2-0), tegen ADO Den Haag (1-1), bij Sparta (2-2), bij PSV (4-0) en tegen PEC Zwolle (2-1). Met name in de eerste wedstrijd onderscheidde Janssen zich in negatieve zin door de Deventenaren een onterechte strafschop te geven. Ook MVV kreeg dit seizoen al te maken met Janssen: hij floot de gewonnen uitwedstrijd bij Achilles ’29 (2-3).