Van der Luer volgend seizoen geen hoofdtrainer bij Roda JC

Eric van der Luer is volgend seizoen niet de hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade. Dat stelt directeur Harm van Veldhoven tegenover L1.

Van Veldhoven laat tegenover de regionale omroep optekenen dat de club op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer. “Daarbij zijn we afhankelijk van onze portemonnee.” Dat die portemonnee niet rijkelijk gevuld is, is geen geheim. Van een faillissement, waar in de media de afgelopen dagen voorzichtig over gespeculeerd werd, is echter geen sprake. Maandagavond zal Bert Peels (Stichting Samen Roda JC) een presentatie geven aan de Gemeente Kerkrade over de financiële stand van zaken van de club.

De onduidelijkheid over het budget zorgt er echter wel voor dat het lastig is voor Van Veldhoven om spelers en ander personeel vast te leggen voor het komende seizoen. Het is immers nog altijd onduidelijk of Aleksei Korotaev nog een rol zal gaan spelen voor de Limburgse club. De datum van de uitspraak in het slepende conflict tussen de zakenman en Helin International is recentelijk weer met twee weken verzet. “Er liggen twee scenario’s klaar: een scenario waarbij de stap naar de top van de competitie lastig wordt, en een scenario waarbij we wél die volgende stap naar de top-vijf moeten kunnen maken. Daardoor kun je nu nog niet veel doen.” Het is de reden dat Roda JC opnieuw achter de feiten aanloopt. Een stijgende lijn acht Van Veldhoven daarom noodzakelijk.

Die stijgende lijn zal hoogstwaarschijnlijk ingezet moeten worden zonder Mitchel Paulissen. De Limburger gaf zelf enkele weken geleden al aan dat het tijd is om verder te kijken. Van Veldhoven bevestigt dat: “De kans is zeer klein dat Mitchel volgend jaar nog bij ons speelt.” Wel weet 1Limburg te melden dat de directeur met andere spelers met een aflopend contract gesprekken voert over een verlenging van de verbintenis.

Foto: Roda JC Live