Van Veldhoven bevestigt terugkeer naar Kerkrade

Harm van Veldhoven is de nieuwe technisch directeur van Roda JC. Het nieuws hing al even in de lucht, maar de voormalig coach van de Kerkradenaren bevestigde maandag zijn overgang tegenover L1.

De tot Belg genaturaliseerde Nederlander tekent in het Parkstad Limburg Stadion een contract voor onbepaalde tijd. Hij rondt deze week zijn werkzaamheden af bij FC Eindhoven, waar hij de afgelopen twee seizoenen dezelfde functie vervulde. Daarna zal een perspresentatie volgen bij de Koempelclub, waarna hij de verantwoordelijke wordt voor het technisch beleid van Roda JC.

Wat er gebeurt met het contract van Ton Caanen, is onduidelijk. Die werd enkele maanden geleden als technisch directeur op non-actief gezet, maar zijn contract loopt nog door tot medio 2018. Het is voor een BVO – en zeker voor Roda – onmogelijk om tegelijkertijd twee technisch directeuren op de loonlijst te hebben staan, dus Caanen en Roda JC moeten een oplossing gevonden hebben voor de afwikkeling van zijn contract.

Van Veldhoven, die tussen 2009 en 2012 als coach al 3,5 jaar bij de geel-zwarten succesvol werkzaam was, kijkt uit naar zijn tweede periode in Kerkrade. “Ik heb er heel veel zin in. Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Roda en ik hoop dat die tijd weer terugkomt. Ik wil handelen naar het budget dat ik heb. Belangrijk is om nuchter en realistisch te blijven en om de continuïteit bij Roda terug te brengen.”

Foto: Pro Shots