Van Veldhoven vandaag al aan de slag in Kerkrade

Harm van Veldhoven is per direct begonnen aan zijn werkzaamheden als technisch directeur van Roda JC. Oorspronkelijk leek hij volgende week daadwerkelijk de overstap te maken van FC Eindhoven naar de eredivisionist, maar vrijdagochtend maakte de club bekend dat Van Veldhoven vandaag aan zijn tweede termijn in Kerkrade is begonnen.

De 54-jarige Van Veldhoven was zoals bekend eerder al trainer van de Koempelclub. Nu hij bij FC Eindhoven de lopende zaken heeft afgerond, kan hij beginnen aan zijn nieuwe functie in het Parkstad Limburg Stadion. Roda communiceerde vandaag dan ook zélf, langs de officiële weg, over de al bekende komst van de tot Belg genaturaliseerde Nederlander.

Algemeen directeur Wim Collard toont zich op de clubwebsite bijzonder content met de komst van Van Veldhoven. “Wij zijn vanzelfsprekend erg blij met de terugkeer van Harm bij Roda JC. Met diens verleden bij de club, zijn persoonlijkheid en visie op voetbal is hij de juiste man op de juiste plek. Met het aanstellen van Harm voor onbepaalde tijd geeft de club een duidelijk signaal voor haar ambities op het vlak van structuur en stabiliteit op de middellange termijn.” Van Veldhoven is de opvolger van Ton Caanen, die de functie anderhalf jaar bekleedde maar op non-actief werd gezet. Het is niet duidelijk hoe Roda JC en Caanen de situatie financieel opgelost hebben.

De kersverse technisch directeur zelf is trots op zijn terugkeer bij de club waar hij als coach succesvol was. ““Ik voel me vereerd dat de club bij mij uit is gekomen om de functie van Technisch Directeur in te vullen. Bij deze club heb ik mooie jaren gekend en ik hoop die nu, in een andere rol, ook weer mee te mogen maken. Er wacht een enorme uitdaging, maar ik heb veel zin om voor Roda JC aan de slag te gaan.”

Header: Roda JC Live