Veerkrachtig Roda verslaat Telstar in slotfase: 1-2

Roda JC heeft ook haar tweede wedstrijd in de Jupiler League winnend afgesloten. Na een zeer zwakke eerste helft wisten de Kerkradenaren, net zoals dat vorige week het geval was tegen RKC, in de slotfase het duel naar zich toe te trekken: de 1-2 van Johan Plat in de 86ste minuut was voldoende om tegenstander Telstar in Velsen op de knieën te krijgen.

De bezoekers wisten direct hoe laat het was, toen een kopbal van Telstar-verdediger Van Huizen al in de tweede minuut op de lat boven Verbist belandde. Roda kreeg binnen het openingskwartier ook een goede mogelijkheid om de score te openen, maar Jacobs zag zijn inzet knap gepareerd worden door goalie Varkevisser. De Limburgers kregen ook na die kans geen enkele grip op de wedstrijd, de defensie schutterde met regelmaat en het team had geluk dat Korpershoek het leerwerk niet in het doel deponeerde. Even later zette Ard van Peppen een belangrijk blok bij een doelpoging van spits Seuntjens en haalde Henk Dijkhuizen ternauwernood de bal van de lijn. Aan de andere kant belandde een schot van Wiljan Pluim op de paal. Vlak voor rust moest Roda het verdedigend geklungel alsnog met een tegentreffer bekopen; namens Telstar liet Kindermans de 1-0 voorsprong aantekenen.

Na de pauze loste Johan Plat de teleurstellend spelende aanvoerder Frank Demouge af in de spits. Met Pluim als nieuwe captain gingen de Limburgers op zoek naar de gelijkmaker, en met succes. Ard van Peppen ging na een lichte overtreding van Van Huizen onderuit in het vijandelijke zestienmetergebied, waarna Marc Höcher de strafschop verzilverde: 1-1.  Het tempo werd vervolgens opgevoerd en het was opnieuw Pluim die het doel van Varkevisser gevaarlijk onder vuur nam, maar zonder succes. Vervolgens bracht trainer Trost bracht de matchwinner van vorige week, Nayib Lagouireh, binnen de lijnen in de plaats van Brian Jacobs.

Ook invaller Plat, die nadat Pluim door Paulissen was afgelost de derde Roda-aanvoerder in deze wedstrijd werd, leek aanvankelijk het vizier niet op scherp te hebben staan: eerst vond hij Varkevisser op zijn weg, even later miste hij opnieuw een dot van een kans door een afgemeten voorzet van Van Hyfte over te koppen. Intussen dienden in verdedigend opzicht enkele counters van de Witte Leeuwen onschadelijk te worden gemaakt. In de 86ste minuut werd de ban dan toch gebroken, en het was uitgerekend ex-Telstar-spits Plat die daarvoor verantwoordelijk was; na een knappe individuele actie bracht hij de meegereisde Roda-fans in extase door de 1-2 binnen te schieten. De opluchting bij spelers, staf en supporters was na het laatste fluitsignaal dan ook groot.

Wedstrijdinformatie

SC Telstar – Roda JC:
’42 1-0 Kindermans
’56’ 1-1 Höcher (pen.)
’86 1-2 Plat

SC Telstar: 11Varkevisser – Beissel, Van Huizen, Olfers, Cruz Vicente – Korpershoek (’86 Talsma), Van Essen (’66 Rifai), Kindermans (’74 Valies) – Kulhan, Seuntjens, Tissoudali

Roda JC Kerkade: Verbist – Dijkhuizen, Letschert, Van Berkel, Van Peppen – Rutjes, Pluim ( ’82 Paulissen), Van Hyfte – Jacobs (’69 Lagouireh), Demouge (’46 Plat), Höcher.

Morgen verschijnt er een uitgebreide nabeschouwing en een fotoverslag van dit duel op www.rodajclive.nl

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.