Verberne assistent-trainer, Roda mikt op zes nieuwelingen

Maurice Verberne is komend seizoen assistent-trainer van Roda JC. Dat werd vandaag bekendgemaakt bij de perspresentatie van Jean-Paul de Jong, de nieuwe trainer van de Kerkradenaren.

De 48-jarige Verberne beëindigde veertien jaar geleden zijn spelerscarrière bij rivaal MVV. Voor de Maastrichtenaren kwam hij twee seizoenen in actie, na eerder gespeeld te hebben voor Helmond Sport, FC Den Bosch, RBC Roosendaal, TOP Oss en ADO Den Haag.

Verberne bleef tot 2013 in De Geusselt actief als assistent-trainer, waarna hij verkaste naar FC Eindhoven. Uit zijn periode bij de Eindhovenaren kent hij Jean-Paul de Jong, want ook in de Lichtstad was hij assistent. Dat duurde vijf seizoenen, waarna hij begin dit jaar nog kort assistent was bij NAC Breda. Na het ontslag van Mitchell van der Gaag was er ook voor Verberne geen plaats meer.

Bij de perspresentatie van De Jong was ook Pieter Nieuwenhuis aanwezig, die tijdelijk de taken van Harm van Veldhoven als algemeen directeur heeft overgenomen. Van Veldhoven is overwerkt en zit derhalve ziek thuis. Nieuwenhuis fungeerde tevens als de Nederlandse adviseur van Mauricio García de la Vega, de nieuwe grootaandeelhouder van Roda JC. Zeker is dat op korte termijn een nieuwe algemeen directeur zal worden aangesteld.

Nieuwenhuis gaf aan dat het spelersbudget voor het komende seizoen € 1,6 miljoen bedraagt. Dit budget moet zorgen voor een twintigkoppige selectie. Naast de huidige selectie van dertien spelers hoopt Roda JC derhalve nog zes à zeven nieuwe spelers te verwelkomen. De doelstelling is om ‘voor de prijzen’ te spelen, meldt Bert Jan Boer namens de club op Twitter.

Tevens werd bevestigd dat De la Vega op woensdag 3 juli zal worden gepresenteerd bij een sponsorbijeenkomst. Hierbij zullen Nederlandse, Spaanse en Mexicaanse investeerders aanwezig zijn. “De la Vega is een ondernemer die wil aantonen dat hij een voetbalclub winstgevend kan maken”, stelt Nieuwenhuis. De Mexicaan wil de club onder andere gebruiken om het gebied rondom Murcia te promoten in Nederland. Er wordt ook gekeken naar een naamswijziging van het stadion.

Vorige week ontmoetten De la Vega en zijn mede-aandeelhouder, Aleksei Korotaev, elkaar in Dubai. Volgens Nieuwenhuis was er een klik tussen de twee. Beiden zien graag dat het kunstgras verdwijnt uit het Parkstad Limburg Stadion, maar dit zal niet voor dit seizoen gebeuren. Daarnaast verschillen de twee in intenties. “Aleksei Korotaev is iemand die zich tot in de lengte der dagen met Roda JC wil verbinden. Ze hebben verschillende motieven die elkaar aanvullen.”