Versterking op korte termijn nabij, Boymans uitgesloten

Roda JC hoopt voor het eind van deze week de eerste winterse versterking te kunnen presenteren. Dat meldt Harm van Veldhoven aan Voetbal International.

Het is geen verrassing dat dit een winterstop wordt zonder bizarre taferelen in Kerkrade. Sinds de aanstelling van Van Veldhoven als technisch directeur predikt hij rust en voorzichtig beleid. Paniekaankopen zijn er niet meer bij en dus wil de Nederbelg zijn selectie met ‘één of twee spelers’ aanvullen.

Op de transfermarkt is het vizier gericht op aanvallende versterking, en dan met name op vleugelspitsen met meer rendement. “We hebben heel weinig geld, maar we trachten toch wat te realiseren. Misschien iemand die transfervrij is, misschien iemand die we kunnen huren”, zo verklaart Van Veldhoven zijn tactiek.

Geruchten deden de ronde dat de Kerkradenaren in contact zouden staan met Ruud Boymans. De Limburgse spits, die eerder furore maakte bij VVV-Venlo, Willem II en FC Utrecht, is transfervrij na een avontuur in de Arabische wereld. Van Veldhoven erkent dat de spits is besproken, maar zegt dat er geen interesse is getoond. “Met dat type zijn we met Dani Schahin en ook Jorn Vancamp al voorzien.”

Foto: Roda JC Live