Versterking nabij: Roda en Schalke onderhandelen over Avdijaj

De eerste versterking voor Roda JC dient zich aan; de Kerkradenaren onderhandelen met Schalke 04 over aanvaller Donis Avdijaj.

Dat bevestigt de woordvoerder van de club donderdag aan Roda JC Live. Roda moet nog een akkoord bereiken met én de speler én Schalke, maar heeft goede hoop dat het Avdijaj kan huren tot het eind van dit seizoen.

Meetrainen
De Duitse topclub gaf Avdijaj, die bij voorkeur als schaduwspits of buitenspeler in actie komt, al toestemming om vanaf donderdag met de selectie van Roda JC mee te trainen. De clubleiding van Schalke heeft aangegeven dat het belangrijk is dat de 20-jarige Duits-Kosovaarse aanvaller speelminuten gaat maken. Daar is in Gelsenkirchen op dit moment geen ruimte voor en derhalve mag hij verhuurd worden.

Vleugelaanvallers
De naam van Avdijaj zong in de afgelopen zomer ook al rond in de wandelgangen, maar toen kwam het niet tot een overgang naar het Parkstad Limburg Stadion. Met het wegvallen van de geblesseerden Mitchel Paulissen en Celestin Djim, en de tegenvallende prestaties van de buitenspelers die wél fit zijn, is het aantrekken van een vleugelaanvaller één van de prioriteiten voor technisch directeur Harm van Veldhoven.

Foto: By DerHans04 – Own work, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9476285