Vijf op een rij: gelukkig Roda verslaat Helmond

Vrijdagavond heeft Roda JC een gelukkige zege geboekt op bezoek bij Helmond Sport. Een late treffer van Dylan Vente bracht de bezoekers alweer de vijfde zege op rij.

Evenals in de voorgaande wedstrijden kwamen de Kerkradenaren overtuigend uit de startblokken. Met veel balbezit en aanvullende intenties werd Helmond, toch ook alweer acht wedstrijden ongeslagen, in moeilijkheden gebracht. Binnen een kwartier leidde dat alweer tot een voorsprong voor het team van Jurgen Streppel. Een goede crosspass van Robert Klaasen werd schitterend aangenomen door Thijmen Goppel. De watervlugge buitenspeler hield het overzicht, zoals dat tegenwoordig vaker gebeurt. De voorzet was op maat voor Patrick Pflücke, die tekende voor de 0-1.

Waar Roda in vorige weken gelijk doordrukte, leek de voorsprong nu het sein om rustiger aan te gaan doen. De bezoekers werden slordig en dat zorgde voor kansen voor Helmond. Met name Karim Loukili werd een plaag voor de Roda-defensie in de eerste helft. Toch was het niet Loukili, maar Arno van Keilegom die voor de gelijkmaker tekende. Eerder had Jan Hoekstra nog tweemaal knap in de weg gelegen bij grote kansen.

Na rust zakte de wedstrijd weg naar een bedenkelijk niveau. In het foutenfestival leek Helmond de meeste aanspraak te maken op de drie punten. De thuisploeg was bijvoorbeeld dichtbij de tweede goal door een vernuftig stiftje van Dean van der Sluys. Toch was het Roda dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Vente, die mocht invallen voor de matig spelende Fabian Serrarens, lette goed op toen een schot van Pflücke slecht werd verwerkt door doelman Stijn van Gassel. Het leverde Roda een gelukkige, misschien ietwat onterechte, maar vooral zeer belangrijke overwinning op.

In 1994 won Roda voor het laatst vijf wedstrijden op rij. Door deze vijfde driepunter meldt Roda zich nadrukkelijk in de strijd om de derde periode, waarin De Graafschap nu aan de leiding gaat. Ook nestelen de Kerkradenaren zich steviger op de play-off-plaatsen.

Foto: Roda JC Live