Ook Excelsior aan de zegekar gebonden door Roda JC

Tegen Excelsior heeft Roda JC maandagavond zijn vierde zege op rij geboekt. Op Woudestein werd het 1-3 door doelpunten van Erik Falkenburg, Dylan Vente en Benjamin Bouchouari.

Ook tegen de Kralingers schoot het team van Jurgen Streppel goed uit de startblokken. Met fris voetbal werd de thuisploeg onder hoge druk gezet, wat na enkele minuten resulteerde in twee grote kansen voor Thijmen Goppel. Hij vond echter doelman Alessandro Damen op zijn weg. Na een half uur begon Excelsior zich voor het eerst te melden, maar juist toen kwam Roda op voorsprong: Falkenburg benutte de rebound na een afstandsschot van Patrick Pflücke.

Vlak na rust besloot Excelsior aanvallender te gaan voetballen, wat Roda JC in eerste instantie in de problemen bracht. Opnieuw viel op het goede moment echter een treffer, toen Goppel en Vente genadeloos counterden. De turbo van Goppel was te veel voor de Excelsior-defensie, waarna de vleugelspeler op Vente kon terugleggen. Die maakte zijn eerste goal voor Roda.

Wie dat even later ook deed, was Benjamin Bouchouari. De kleine buitenspeler wist met enkele fraaie schijnbewegingen de Excelsior-defensie op het verkeerde been te zetten en rondde fraai af.

Uiteindelijk wist Excelsior in blessuretijd nog iets terug te doen. Een overtreding van invaller Stan van Dijck leidde tot een penalty, maar die werd gekeerd door Jan Hoekstra. In dezelfde aanval schoot Siebe Horemans echter alsnog raak van afstand, waarbij de doelman niet vrijuit ging.

Foto: Roda JC Live