Wegen van De Graaf en Roda scheiden na dit seizoen

Edwin de Graaf is volgend seizoen niet de hoofdtrainer van Roda JC. De club heeft dit woensdagmiddag bekendgemaakt, na een interne evaluatie.

De 42-jarige trainer volgde na de winterstop Jurgen Streppel op, die viel voor een uitdaging bij zijn oude liefde, Helmond Sport. Het is publiek geheim dat De Graaf niet bovenaan de Kerkraadse kandidatenlijst stond, maar zichzelf had aangeboden om zijn trainerscarrière een doorstart te geven. De Graaf kreeg de zware taak om met een uit vorm zijnde selectie een plek in de play-offs te bemachtigen. Ondanks een noodgreep, namelijk het overstappen naar een verdedigender 5-3-2-systeem, lijkt hij daarin niet te gaan slagen. Sinds zijn komst laat Roda zeer wisselende resultaten noteren.

De intentie van Roda was om aan het einde van het seizoen de samenwerking te evalueren en dan te besluiten of een langduriger dienstverband erin zat. De conclusie van die evaluatie is nu bekend. Over de redenen achter het besluit laat de club zich niet uit, al werden de evaluatiegesprekken vanwege de tegenvallende resultaten naar voren gehaald.

Lastig moment
Algemeen directeur Jordens Peters prijst De Graaf vanwege zijn inzet en wijst op het lastige instapmoment. “Het prijst de persoon Edwin de Graaf dat hij in een lastige situatie tussentijds is ingestapt. Hij heeft zich volledig ingezet om er een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat Edwin samen met zijn staf en spelers het maximale uit dit seizoen gaat halen.”

De Graaf zelf heeft al eerder te kennen gegeven dat hij graag langer bij Roda zou willen blijven en is dan ook teleurgesteld: “Het is jammer dat ik niet meer tijd ga krijgen om verder te bouwen aan dit Roda JC. Ik had mij graag nog langer willen inzetten om de sportieve ambities van de club waar te maken. Ondanks het feit dat onze samenwerking gaat eindigen, kan iedereen erop rekenen dat wij ons volledig blijven inzetten om het maximale resultaat uit dit seizoen te halen.”

Servais
Het vertrek van De Graaf betekent een extra uitdaging voor Robbie Servais, de technisch manager die in de zomer al genoeg te doen heeft met de invulling van een uitgeholde selectie. Samen met Peters zal Servais, die formeel pas op 1 juli start, een nieuwe trainer naar het Parkstad Limburg Stadion moeten gaan halen.

Foto: Roda JC Live