Wesley Spieringhs tweede zomeraanwinst Roda JC

Roda JC heeft zijn tweede versterking van deze transferperiode binnen. Wesley Spieringhs was transfervrij na zijn vertrek bij Willem II en tekent een contract voor twee seizoenen.

Het is voor de 21-jarige Spieringhs pas zijn tweede profclub. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Willem II, waarvoor hij vanaf 2012 uitkwam. Niet gek, want Spieringhs komt uit Goirle, op een steenworp afstand van het stadion in Tilburg. Voor de Tricolores speelde hij 37 wedstrijden in het eerste elftal, waarvan 26 in de Eredivisie. Na blessureleed verdween hij uit de basiself. In het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen moest Spieringhs het doen met enkele invalbeurten. Al met al kwam hij niet verder dan 48 schamele speelminuten.

Met Spieringhs haalt Roda JC de gewenste aanwinst voor het middenveld binnen. Technisch manager Rob Servais is dan ook content. “Wesley past perfect bij het Roda JC dat we willen zien. Hij heeft onverzettelijkheid, wil andere spelers beter laten functioneren en neemt de groep op sleeptouw. Daarnaast bezit hij een absolute topsportmentaliteit en is hij zeer taakgericht.” Spieringhs tekent een verbintenis in Kerkrade tot de zomer van 2025, maar het contract bevat een optie voor een derde seizone.

De middenvelder toont zich vanzelfsprekend ook tevreden met zijn overstap. “Ik ben trots dat ik vanaf volgend seizoen voor deze mooie club mag spelen. Met het mooie stadion en de fanatieke achterban hoort deze club thuis in de Eredivisie. Ik wil er dan ook vanaf dag één alles aan doen om weer terug te keren waar deze club thuishoort.”

Foto: Roda JC Live