Roda JC voldoet aan verwachtingen bij seizoensopener

De kop is eraf. In de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het seizoen 2023/2024 heeft Roda JC met 0-18 gewonnen van FC Kerkrade-West.

Debuterend trainer Bas Sibum stuurde op het Sportpark Willem Sophia, op steenworp afstand van Kaalheide, een mix van eerste elftalspelers en jeugdspelers het veld in. Zoals dat gebruikelijk is, werd die mix na rust vervangen door een mengelmoes met elf andere spelers. Voor het scoreverloop maakte het weinig uit, want in beide helften had Roda niets te duchten van de goedwillende amateurs. Bij rust stond Kerkrade-West, uitkomend in de Vierde Klasse, met 0-7 achter.

Ook Dylan Vente speelde een helft mee bij Roda. Zowel club als speler azen op een vertrek van de spits, respectievelijk vanwege transferopbrengsten en sportieve ambities. Tot een deal is het echter nog niet gekomen en daarom traint Vente ‘gewoon’ mee met de selectie. Tijdens zijn helft kwam hij tot twee doelpunten. In de tweede helft lieten Arjen van der Heide en Saydou Bangura zich zien met vier en drie treffers.

Opvallend was dat Bas Sibum zich vanaf moment één fel coachend langs de lijn liet zien, ook al ging het slechts om een inleidend oefenpotje. “Het zit niet in mijn aard om rustig aan te doen”, stelde de trainer na afloop. “We hebben zeven weken de tijd om daar te komen waar we willen zijn. Daarvoor moeten we elke dag gas geven.”

Zo zit de eerste trainingsweek voor de Kerkradenaren erop, volgens Sibum een positieve week. “We hebben heel goed getraind, lang en intensief. De jongens waren vandaag wat vermoeid en dat hoort ook zo.” Volgende week begint het serieuzere werk, als Roda JC om te oefenen op bezoek gaat bij derdedivisionist RKSV Groene Ster.

Foto: Roda JC Live