Roda luidt voorbereiding in met zevenklapper tegen LHC

Roda JC is het seizoen 2021/2022 officieus begonnen met een overwinning. Tegen de Laura Hopel Combinatie uit Eygelshoven werd het na een moeizame eerste helft uiteindelijk 1-7.

De tweedeklasser kreeg te maken met een gelegenheidsformatie van Roda, dat de selectie voor het komende seizoen nog lang niet op orde heeft. In de eerste helft mochten testspelers Hans Anapak en Jamil Takidine hun opwachting in de basis maken, evenals jeugdspelers Quinten Beckx en Garcia Lukombo. Zij kwamen niet allen niet tot scoren, maar de Kerkradenaren gingen wel met een voorsprong de rust in. Niek Vossebelt scoorde tweemaal, waaronder eenmaal uit een strafschop. De verdediging, met enige aanwinst Guus Joppen, wist de boel niet droog te houden, want tussendoor kwam LHC nog op gelijke hoogte.

In het tweede bedrijf wist Roda afstand te nemen van de amateurs. Toen stonden ook meer basisspelers van vorig seizoen in de basis. Zo tekende Patrick Pflücke voor twee goals en stond ook de watervlugge Thijmen Goppel weer binnen de lijnen, die voor de 1-7 tekende. De 1-5 en 1-6 kwamen van de voet van een jeugdproduct, aanvaller Jimmy Vijgen.

Zaterdag oefent Roda JC tegen VV Walram, een derdeklasser uit Valkenburg aan de Geul. In de weken daarna staan er verschillende serieuzere tegenstanders op het menu.

Header: Roda JC Live