Roda overtuigt geen moment tegen Schaesberg: 1-4

Ook in haar tweede oefenwedstrijd van het seizoen 2016/2017 heeft Roda JC niet weten te imponeren. Eersteklasser VV Schaesberg wist de Kerkradenaren aardig in toom te houden. De wedstrijd eindigde in 1-4.
Roda kwam nog wel aardig uit de startblokken in Landgraaf. Al redelijk vlot ging de Eredivisionist met 0-2 aan de leiding. Een vrije trap van Auassar wist de doelman van Schaesberg nog te keren, maar de rebound werd door Ard van Peppen benut. Vanaf een meter of twintig schoot de linksback de bal laag in de hoek. Niet veel later combineerden Auassar en Palacios zich schitterend door de verdediging van de gastheren. De Mexicaan schoof de 0-2 in de verre hoek binnen. Vervolgens kwam de klad erin. Het duel speelde zich vooral op het middenveld af en Roda produceerde nog twee kansen: Brouwers kopte een corner tegen de paal en de keeper reageerde zeer knap op een schot van Palacios. Aan de andere kant stiftte de nummer 15 van Schaesberg over. 

In de tweede helft kwamen de bezoekers wederom goed uit de startblokken. Auassar was één van de weinigen die niet gewisseld was en schoot al in de minuut na rust snoeihard binnen. Daarna bleef Roda kansen creëren – en ook missen. Geen van alle spelers had het vizier in de tweede helft echt op scherp staan, totdat Tom van Hyfte vlak voor tijd alleen voor de keeper opdook en scoorde. Een uitstekende pass van De Silva luidde deze 1-4 in. 1-4, inderdaad, want niet lang na de 0-3 kwam Schaesberg tot scoren. Een corner werd goed binnen gekopt, al moet gezegd worden dat doelman Benjamin van Leer gruwelijk mistastte. 

Zo wist Roda ook tegen Schaesberg niet te overtuigen. Het grootste deel van de tijd was de wedstrijd tegen de Eersteklasser zelfs dodelijk saai. Aanstaande zaterdag krijgen de Kerkradenaren een nieuwe kans om het publiek te vermaken, op bezoek bij VV Chèvremont. 

Foto: Roda JC Live

Comments (14)

Comments are closed.