Voorbeschouwing | Tweede oefenwedstrijd op het programma tegen eersteklasser

Na de trainingen van zondag en maandag is het dinsdag alweer tijd voor de tweede voorbereidingswedstrijd van de mannen van Yannis Anastasiou. Afgelopen zaterdag werd vierdeklasser Schinveld met 0-8 weggetikt. Eersteklasser Schaesberg zal naar alle waarschijnlijkheid meer tegenstand bieden. Desondanks mag aangenomen worden dat Roda JC de beste papieren heeft om met de overwinning aan de haal te gaan.

Schaesberg: terugkeer op vertrouwd podium
VV Schaesberg. Het is een vereniging waarbij de meesten onder ons al eens op het sportpark hebben vertoefd, al is het vanwege de verschillende oefenduels die Roda JC er in de afgelopen jaargangen speelde. Waar de club in het verleden onder meer in de boeken stond als SPARTA, Kolonia en R.K.O.N.S., is het huidige VV Schaesberg het resultaat van de fusering van de twee laatstgenoemde clubs in 2003. De fusieclub begon in de Eerste Klasse D en zou daarin negen jaar lang standhouden, totdat de 11e plaats in het seizoen 2011/2012 uiteindelijk zou uitmondden in degradatie. Een comeback zou echter een kwestie van tijd blijken; nadat men in de Tweede Klasse D achtereenvolgens 4e, 5e en 4e werd, was het dit jaar kassa voor de mannen; een 0-3 uitzege bij ADVEO volstond voor een terugkeer op het niveau waar de club met haar statuur ook thuishoort.

Door de goede prestaties neemt Schaesberg dit seizoen ook deel aan de landelijke KNVB Beker, waarin mede-eersteklasser VV Kloetinge (Zeeland) de eerste tegenstander zal zijn op het Sportpark Strijthagen. Een eventuele overwinning zou leiden tot een ontmoeting met topklasser HSC Hardenberg in de tweede ronde. Het tekent de frisse wind die door de club waait, die bovendien nauwe banden met De Trots van het Zuiden onderhoudt. Landgravenaar Frits Schrouff is immers niet alleen de officieuze hoofdsponsor van Roda JC, maar siert met zijn bedrijf eveneens de tricots van vv Schaesberg. Bovendien trachtte Roda onlangs om haar jeugdafdeling tijdelijk op het complex van Schaesberg onder te brengen, in verband met de aankomende renovatie van Kaalheide, maar de deal ketste af doordat de gemeente Landgraaf niet de financiële steun kon garanderen bij de benodigde aanpassingen aan Sportpark Strijthagen. Schaesberg-voorzitter Jo Heckman sprak van een ‘gemiste kans’. Het is voor de zwart-roden te hopen dat dinsdagavond de gemiste kansen achterwege blijven. De velden zijn intussen, nemen we aan, hersteld van de Pinkpop-kampeerders die er ieder jaar hun intrek nemen. Een duel tussen de enige Nederlandse profvoetbalclub die de Koempelcultuur uitdraagt en een amateurclub met nota bene het mijnwerkerssymbool in het clublogo; wij hebben er zin in.

Roda opende zaterdag haar voorbereiding met een 0-8 zege in Schinveld. (Roda JC Live)
Roda opende zaterdag haar voorbereiding met een 0-8 zege in Schinveld. (Roda JC Live)

Roda JC: automatismen inslijpen
De geel-zwarten zagen we zaterdag voor het eerst weer 90 minuten aan het werk. Anastasiou zal naar alle waarschijnlijkheid, net als dinsdag, wederom per helft een verschillend elftal aan laten treden. Het wordt interessant om te bekijken of daar al iets meer lijn in zit of dat beide teams een mengelmoes blijven van jeugdspelers, reserves en beoogd basisspelers. Tegen Schinveld waren in ieder geval Adil Auassar en Ugur Inceman nodig om de boel aan het voetballen te krijgen, want in de eerste helft leek het – zelfs tegen de vierdeklasser – nog niet echt ergens op. Ook werd afgelopen zaterdag eens te meer duidelijk dat er nog geen overeenstemming is bereikt met KLG, of een ander bedrijf, over (nog) een seizoen hoofdsponsorschap van de Kerkradenaren. De shirts waren weliswaar niet maagdelijk wit, maar we introduceren voor deze keer dan maar de term ‘maagdelijk geel’

Anastasiou liet al duidelijk blijken dat er nog aardig wat versterkingen nodig zijn, en gezien de lopende onderhandelingen over een hoofdsponsorschap is er dus nog genoeg werk aan de winkel voor zowel Wim Collard als Ton Caanen. Het is wachten op nieuws en in dat kader is een rustige oefenwedstrijd op het befaamde Sportpark Strijthagen een fijn intermezzo.

De wedstrijd in Landgraaf begint dinsdag om 19:00 uur. De entree bedraagt 5 euro, minderjarigen betalen slechts 3 euro. Voor de thuisblijvers is de wedstrijd – zoals altijd – live te volgen via ons verslag op Twitter: www.twitter.com/rodajclive (@RodaJClive)!

Foto: VV Schaesberg

Comments (16)

Comments are closed.