Roda gaat tegen Eindhoven op zoek naar goed gevoel

In wat naar alle waarschijnlijkheid Roda JC’s laatste thuiswedstrijd van het seizoen is, gaat de ploeg van Jurgen Streppel op zoek naar de juiste vorm voor de play-offs. Vrijdagavond komt laagvlieger FC Eindhoven op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion.

Publiek zal daarbij, in tegenstelling tot bij de wedstrijd tegen Jong AZ (0-1), niet aanwezig zijn. Daarmee is het seizoen 2020/2021 voor de Roda JC-fans ten einde, na drie wedstrijden aanwezig te mogen zijn geweest. Want de kans dat de Kerkradenaren de play-offs halen is weliswaar groot, maar in die play-offs wachten vervolgens vrijwel zeker alleen maar uitwedstrijden, te beginnen met een uitwedstrijd tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie.

Voordat het zo ver is en Roda op bezoek mag bij Almere, Go Ahead of NAC, wachten eerst nog twee reguliere competitiewedstrijden tegen FC Eindhoven en TOP Oss. In die twee wedstrijden kan Roda het goede gevoel terugvinden, ook al gelooft trainer Jurgen Streppel niet zo in vorm. “Dat is iets wat je jezelf aanpraat”, zei de trainer nog na het verlies tegen Jong AZ. Wel miste hij tegen de beloften het lef om vooruit te voetballen en de teamspirit om er met zijn allen tegenaan te gaan.

Doordekken
Dat moet weer terugkomen tegen FC Eindhoven, waar Roda JC zijn eigen spel wil laten zien. “We hebben de laatste wedstrijden moeite om druk op de bal te houden, waardoor je niet kan doordekken op de helft van de tegenstander”, zo analyseerde Danny Bakker het na de wedstrijd tegen Jong AZ. “Dan moet je verdedigend uitzakken en dat is niet wat je moet willen.”

Weer in het spel komen dat Roda in de serie hiervoor laat zien, dat is dus het doel. Daarvoor lijkt FC Eindhoven, slechts vijftiende in de competitie, een prima tegenstander voor. De Brabanders zijn wisselvallig en boekten in de afgelopen weken knappe overwinningen, maar leden ook klungelige verliezen. Vorige week werd bijvoorbeeld de wedstrijd tegen FC Den Bosch keurig gewonnen, maar een week eerder ging de derby tegen Helmond Sport dan weer verloren.

Zes doelpunten
Eerder dit seizoen deelden beide ploegen de punten tijdens een tumultueus duel. De Eindhovenaren kwamen al snel op voorsprong, maar Roda draaide de wedstrijd vervolgens om en na twintig minuten stond het al 1-3. In de laatste minuut maakte Eindhoven uiteindelijk gelijk, na de eerdere aansluitingstreffer van Kaj de Rooij. De linksbuiten bleek de hele wedstrijd een plaag voor de Roda-defensie, maar komt inmiddels uit voor NAC Breda.

Bij Roda JC keert Thijmen Goppel waarschijnlijk terug in de basis, wat ten koste gaat van Ali Messaoud. Voor de rest krijgen dezelfde spelers het vertrouwen van trainer Jurgen Streppel om de twee recente nederlagen recht te zetten. De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion begint om 20:00 uur en is live te volgen via ons Twitter-account.

Verwachte opstelling Roda JC: Hoekstra – Marzo, Jensen, Bakker, Absalem – Klaasen, Falkenburg, Bouchouari – Goppel, Vente, Pflücke.

Foto: Roda JC Live