Publiek ziet Roda JC in eigen huis verliezen van Jong AZ

Roda JC heeft vrijdagavond een bitter weerzien met het eigen publiek beleefd. Jong AZ bleek met 0-1 te sterk voor de ploeg van Jurgen Streppel, door een doelpunt van Yusuf Barasi.

Voor de ogen van 966 toeschouwers, die in de 40 uren voorafgaande aan de wedstrijd een negatief waren getest op corona, schoot Roda niet spetterend uit de startblokken. De ploeg leek onder hoogspanning te staan en leed daardoor veel balverlies op het middenveld en in de verdediging. Gelukkig voor de thuisploeg wist Jong AZ zich geen raad met de overtalsituaties die daardoor ontstonden, want er lagen veel mogelijkheden voor de beloften om op voorsprong te komen. Roda zelf zette daar weinig tegenover en werd eigenlijk het gevaarlijkst door een terugspeelbal van Jorn Berkhout. De AZ-verdediger schatte totaal verkeerd in waar keeper Sem Westerveld stond en schoot de bal bijna in eigen doel, maar het leerwerk rolde net voorlangs.

In de tweede helft leek Roda de schroom iets meer van zich af te gooien. Spelend richting de West-tribune, gevuld met zo’n vijfhonderd toeschouwers, trokken de Kerkradenaren meer ten aanval. Dat gebeurde vooral na het invallen van Thijmen Goppel, die op de bank startte vanwege een lichte blessure. Eerst kreeg Jong AZ nog een grote kans, toen een schot van Richonell Margaret van richting werd veranderd. Met een knappe reflex hield Jan Hoekstra de bal tegen.

Vervolgens was het Roda dat de kansen kreeg, onder andere via Patrick Pflücke. De Duitser twijfelde echter te lang en schoot van dichtbij op Westerveld. De AZ-doelman had ook een knappe redding paraat op een hard schot van Goppel in de korte hoek. Toen was de stand al 0-1, want na een corner van Roda counterde Jong AZ zich razendsnel naar de overkant. Ernest Poku gooide er een sprint uit, kapte Amir Absalem eenvoudig uit en gaf voor op de vrijstaande Yusuf Barasi. Die schoof de openingstreffer in het doel. Het bleek de winnende treffer te zijn, want Roda JC kwam niet meer tot scoren. De ploeg is nu afhankelijk van andere ploegen voor het halen van de nacompetitie.