21 stadionverboden bij Roda, dat deze week nieuwe TD wil presenteren

Naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd Roda JC – MVV heeft de thuisploeg 21 stadionverboden uitgedeeld. Dat meldt De Limburger, dat ook weet dat de club deze week zijn nieuwe technisch directeur wil presenteren.

De Limburgse derby werd in het eerste kwartier twee maal stilgelegd, omdat er vanaf de Koempeltribune vuurwerk en rookbommen werden afgestoken. Waar de eerste onderbreking slechts drie minuten duurde, totdat de rook was opgetrokken, duurde het tweede oponthoud een kwartier. Toen moesten de spelers naar binnen, omdat er vuurpijlen richting het veld werden ontstoken.

De club gaf in een eerder persbericht aan genoodzaakt te zijn om de KNVB-richtlijnen strenger te gaan hanteren. Ondanks dat de opsporing van de supporters bemoeilijkt werd door het gebruik van bivakmutsen en spandoeken, zijn er nu 21 stadionverboden uitgedeeld. Als protest tegen de stadionverboden waren de Ultra’s Kerkrade afwezig tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

De stadionverboden verschillen in gradatie, zo stelt manager veiligheidszaken Stef van de Laar tegenover De Limburger. Er zijn fans die een voorwaardelijk stadionverbod hebben gekregen, maar ook enkele supporters die drie maanden niet welkom zijn bij thuiswedstrijden. Het onderzoek naar de gebeurtenissen tijdens de derby loopt nog.

Aanstelling

Voor de volgende wedstrijd, de lastige uitwedstrijd tegen De Graafschap van aanstaande vrijdag, hoopt Roda JC in ieder geval een nieuwe technisch directeur aan te stellen. Eerder werd al duidelijk dat Jeffrey van As nadrukkelijk in beeld is om die functie in te gaan vullen.

De Leidenaar bevestigt dat er gesprekken lopen met de club, maar meldt aan De Limburger dat er nog geen sprake is van een akkoord. Statutair directeur Karel Bouckaert heeft aangegeven dat hij hoopt voor vrijdagavond melding te kunnen maken van een akkoord.

Foto: Roda JC Live