‘Van As in beeld als TD; Groenendijk trainer’

Jeffrey van As is de meest serieuze gegadigde om technisch directeur van Roda JC te worden. Dat meldt Voetbal International. Van As zou vervolgens Alfons Groenendijk als hoofdtrainer kunnen aanstellen.

Roda JC is sinds het vertrek van Harm van Veldhoven op zoek naar een technisch directeur. Van Veldhoven vertrok al snel na de intrede van Mauricio García de la Vega. De Nederbelg voelde zich gepasseerd, omdat De la Vega hem niet had geïnformeerd over het aantrekken van Jean-Paul de Jong als hoofdtrainer.

Na de gedwongen uittocht van de Mexicaan werd de club overgenomen door een ondernemerscollectief, geleid door Roland Hogenelst en Stijn Koster. De ondernemers hebben aangegeven met spoed op zoek te zijn naar een technisch directeur, maar onenigheid over de te volgen koers zorgde voor vertraging. Bovendien gaven de topkandidaten, Johan de Kock en Hans Smulders, aan geen oren te hebben naar een baan in Kerkrade.

Vergevorderd stadium

Nu meldt Voetbal International dat de gesprekken met Jeffrey van As in een vergevorderd stadium zijn. De 47-jarige Van As vertrok in december 2019 als technisch directeur bij het noodlijdende ADO Den Haag. De Hagenaars draaiden onder het technische bewind van Van As twee goede seizoenen, maar strijden dit jaar tegen degradatie. Dit leidde tot het vertrek van de technisch directeur.

Van As, geboren in Leiden, was daarvoor actief bij NAC Breda als technisch directeur en als scout. Gedurende zijn actieve carrière speelde hij ook jarenlang voor NAC Breda en een seizoen voor ADO Den Haag. Zijn profdebuut maakte de Leidenaar echter bij MVV.

ADO-reünie

De eerste taak van de nieuwe technisch directeur wordt het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer. Jean-Paul de Jong werd vorige week weggestuurd vanwege de tegenvallende resultaten en onvrede op de werkvloer. Zijn opvolger, Maurice Verberne, beschikt niet over de juiste papieren en kan daarom niet lang als interimtrainer functioneren.

De weg lijkt vrij voor Alfons Groenendijk om in te stappen bij Roda JC. Hij kent Van As uit zijn periode bij ADO Den Haag, want Groenendijk was lang trainer van de club uit de Hofstad. Hij stapte in december 2019 op, vlak voor Van As, eveneens vanwege de tegenvallende resultaten. Als profvoetballer speelde Groenendijk vier seizoenen voor Roda JC.

Beide heren waren volgens Voetbal International niet bereikbaar voor commentaar.

Foto: Roda JC Live