‘ADO en Roda JC strijden om Hamdi voor directeursfunctie’

Zowel Roda JC Kerkrade als ADO Den Haag hebben hun oog laten vallen op Mohammed Hamdi in hun zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur. Voor beide clubs is de Marokkaan de voornaamste kandidaat, meldt Voetbal International.

Hamdi is geen onbekende bij de Kerkraadse club, want hij was voorheen directeur van het commerciebureau Lagardère Sports. Aan dat bedrijf, voorheen bekend als Sportfive, heeft Roda JC enkele jaren haar commerciële afdeling (sponsorwerving, zakelijke contacten) uitbesteed. De G7 liet het contract met Lagardère Sports begin afgelopen seizoen ontbinden en sprak over een “wurgcontract”.

Naast zijn verleden bij Lagardère Sports is Hamdi commercieel directeur geweest bij de Arabische club Al-Jazira. Namens Lagardère was de 35-jarige Hagenaar ook actief bij FC Utrecht en N.E.C., maar zijn carrière in de voetballerij startte hij bij ADO Den Haag. Daar werkte hij op de commerciële afdeling. In die tijd rondde hij ook de cursus management betaald voetbal af.

De club uit zijn thuisstad heeft nu ook interesse in Hamdi, zo meldt Voetbal International. Ook ADO is op zoek naar een algemeen directeur. In Den Haag zijn er nog steeds de nodige strubbelingen tussen de aandeelhouders van de club. Dat kan voordelig zijn voor Roda JC, want ADO moet wachten op goedkeuring van de aandeelhouders.

Hoe dan ook lijkt Roda JC afhankelijk van een ‘nee’ uit Den Haag voor het aanstellen van Hamdi. De Kerkraadse club zit verlegen om een algemeen directeur, sinds Harm van Veldhoven vertrok. De Belg meldde zich eerst ziek uit onvrede met het beleid dat door García de la Vega gevoerd werd, waarna de wegen van beide partijen uiteindelijk scheidden. Hypercube-directeur Pieter Nieuwenhuis, die adviseur is van García de la Vega, neemt voorlopig de honneurs waar.

Foto: Roda JC Live