Update: Mondeling akkoord Roda JC over Verboom

Update 19:30 uur | De manager van Zulte-Waregem heeft tegenover De Limburger bevestigd dat er een mondeling akkoord tussen Roda JC en de club is. De speler moet er wel nog uit komen met Roda JC.

Update 00:30 uur | Belgisch-voetbal-kenner Sven Claes stelt dat er nog steeds meerdere kapers op de kust zijn. Ondanks het mondeling akkoord tussen Roda JC en Zulte-Waregem proberen ook sc Heerenveen, Bastia, Rennes, Kayserispor en eventueel ADO de verdediger binnen te hengelen.

ADO Den Haag en Roda JC Kerkrade hebben de beste papieren op Bryan Verboom over te nemen van SV Zulte-Waregem. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Eerder deze week werd reeds bekend dat de Hagenezen een oogje hebben op de linksback. Bij ADO lijkt de vaste man op die positie, Wilfried Kanon, namelijk te gaan vertrekken. Vandaag meldt de Belgische krant dat ook Roda JC in de race is voor de Franstalige verdediger, die nog een contract heeft bij Essevee tot de zomer van 2019. Alhoewel ook een ploeg uit Portugal, en Guingamp uit Frankrijk interesse zouden hebben, lijkt Verboom te gaan kiezen tussen de twee Nederlandse ploegen.

Twee jaar geleden verlengde de 24-jarige Verboom zijn contract bij Zulte, waar hij vier jaar lang de vaste linksback was. Na de komst van Brian Hamalainen belandde hij echter op een zijspoor. Dit seizoen speelde hij vijf competitiewedstrijden voor de Belgische nummer drie, waarvan twee als basisspeler. Zijn lange doorlopende contract hoeft geen probleem te zijn, want Zulte-Waregem wil graag meewerken aan een oplossing. Francky Dury, trainer van de club, zei al eerder: “Dat verdient Bryan nadat hij zich hier vier jaar ten volle heeft ingezet.”

De linksback zou in Kerkrade de concurrentie aan moeten binden met Ard van Peppen, die inmiddels 3,5 jaar die positie bekleedt bij Roda JC.

Foto: ESSEVEE