ADO geen moment in de problemen tegen Roda JC: 2-0

ADO Den Haag heeft vrijdagavond zonder al te veel moeite weten te winnen van Roda JC. De Kerkradenaren kwamen er niet aan te pas in het Cars Jeans Stadion, waar zij met 2-0 verloren. 

Bij beide doelpunten kon de thuisploeg het nodige fortuin niet worden ontzegd. Na een minuut of zeven wist Sem Steijn ADO op voorsprong te zetten, omdat zijn schot van richting werd veranderd door Guus Joppen. De 2-0, die na een half uur viel, had ook zo maar afgekeurd kunnen worden vanwege buitenspel van Vicente Besuijen.

Toch is het te makkelijk om te stellen dat Roda door pech heeft verloren in Den Haag. Vanaf het begin van de wedstrijd nam ADO het initiatief. De Kerkradenaren hadden de grootste moeite met het spel van de ploeg van Ruud Brood. Juist de verzorgde opbouw, dit seizoen één van de kenmerken van Roda, ontbrak. Wat de aanvallen van Roda vandaag kenmerkte was onnodig balverlies.

Ook verdedigend ging het allemaal niet van harte bij de tegengoals. Zo liet Richard Jensen zich bij de 1-0 wel erg gemakkelijk wegzetten door Thomas Verheydt, terwijl doelman Rody de Boer er bij de 2-0 absoluut niet goed uitzag.

Pas in de tweede helft wist Roda daar iets tegenover te zetten. Xian Emmers, ingevallen voor de matig spelende Niek Vossebelt, wist het nodige nieuwe elan te brengen. De grote kansen waren echter voor Bryan Limbombe (naast en op de lat) en Dylan Vente (van de lijn gehaald). Wellicht had Roda op basis van die kansen wel recht gehad op een doelpunt, maar een gelijkspel was te veel van het goede geweest in Den Haag. De thuisploeg kreeg namelijk ook nog een levensgrote kans om de 3-0 op het scorebord te  zetten, maar Besuijen stuitte op dat moment op De Boer.

ADO is door de overwinning even koploper in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Roda in de middenmoot blijft hangen. Volgende week komt FC Eindhoven op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion.

Foto: Roda JC Live