Limbombe helpt Roda JC aan eerste thuiszege

In zijn derde thuiswedstrijd van het seizoen heeft Roda JC voor het eerst de drie punten weten te pakken. De ploeg van Jurgen Streppel had geen kind aan TOP Oss en won verdiend met 2-0.

Bryan Limbombe, die tegen FC Volendam en NAC Breda al een goede indruk maakte, tekende voor de doelpunten. Op het scorebord had hij echter van veel meer ploeggenoten gezelschap moeten krijgen, want Roda was van begin af aan heer en meester tegen TOP, dat toch vijfde stond in de competitie.

Na acht minuten zette Limbombe de thuisploeg op voorsprong, na een breedtepass van Amir Absalem. Ondanks een slechte aanname kreeg de Belg alle tijd van de Osse defensie, en dus kon hij met een hard schot de 1-0 op het bord zetten. In de minuten daarvoor had Roda al kansen gehad via Patrick Pflücke en ook na de openingstreffer gingen de Kerkradenaren vrolijk verder. Guus Joppen tekende met een fraai hakje voor de 2-0, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Vanaf een kwart wedstrijd werd het spel van Roda echter steeds slordiger, tot grote frustratie van Streppel. Die frustratie had de trainer ook over arbiter Martijn Vos, die een hoop overtredingen op Benjamin Bouchouari onbestraft liet. Tot grote kansen voor Oss leidde het mindere spel van Roda niet, tot een minuut of twintig voor tijd. Toen kon Justin Mathieu van dichtbij inschieten, maar hij mikte over.

Op dat moment stond het echter al 2-0, omdat opnieuw Bryan Limbombe doel had getroffen. Hij schoot een matige voorzet van Absalem, die door iedereen werd gemist, snoeihard binnen. Zo kon ook de linksback weer een assist bijschrijven.

Het enige dat Roda in het vervolg van de wedstrijd verweten kon worden, was dat er niet vaker gescoord werd. De ruimte daarvoor lag er zeker, maar onder andere invaller Jeremy Cijntje ging twee keer voor eigen succes, terwijl zijn collega Dylan Vente er veel beter voor stond. Hoe dan ook, de overwinning betekent voor Roda een aardige sprong op de ranglijst. De Kerkraden bivakkeren nu op een zevende plaats, slechts één punt achter een rechtstreekse promotieplek.

Foto: Roda JC Live