Relatief eenvoudige avond voor Roda in eigen huis: 2-0

Roda JC heeft in het Parkstad Limburg Stadion zonder al te veel problemen weten te winnen van FC Eindhoven. Benjamin Bouchouari en Patrick Pflücke bepaalden de eindstand op 2-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal van Martin Pérez waren de verhoudingen vrijdagavond duidelijk. Roda probeerde met verzorgd combinatiespel doelpunten te forceren, terwijl FC Eindhoven de burelen gesloten probeerde te houden. Tel daarbij op dat de Eindhovenaren er alles aan deden om wat gezonde irritatie op te wekken bij Roda, en wat volgt is een niet al te vermakelijke wedstrijd.

In die wedstrijd waren de spaarzame kansen wel voor de thuisploeg. Zo knalde Pflücke de bal in de eerste helft snoeihard tegen de lat, een paar minuten nadat Bryan Limbombe van dichtbij tegen doelman Nigel Bertrams schoot. Tegenover die kansen wist FC Eindhoven slechts één grote mogelijkheid te zetten, maar die had eigenlijk ook direct de openingstreffer moeten opleveren. De eindpass was in een twee-tegen-vier-situatie echter niet goed.

Na rust ging Roda verder met wat de ploeg in de eerste helft ook al deed: aanvallen en zoeken naar de openingstreffer. Na 55 minuten spelen viel die dan eindelijk. Niemand anticipeerde op terugleggen van Limbombe, waardoor de bal plots voor de voeten van Bouchouari viel. Die schoot de bal in het doel. Drie minuten later leek de thuisploeg vervolgens al de wedstrijd te beslissen, toen Pflücke zichzelf met een schitterende actie oog in oog met Bertrams zette. De Duitser bleef ook nog eens koel en verdubbelde de voorsprong.

In het restant van de wedstrijd kreeg de ploeg van Jurgen Streppel, die nog geel pakte vanwege aanmerkingen op de leiding, nog een aantal kansen om de uitslag groter te maken. Dat lukte echter niet, want meer dan eens was Bertrams een sta-in-de-weg. Een aantal dotten van kansen waren met name niet besteed aan de zichtbaar gefrustreerde Dylan Vente.

Met de overwinning doet Roda JC prima zaken op de ranglijst, want het staat nog steeds erg dicht bij elkaar in de Keuken Kampioen Divisie. De Kerkradenaren hebben nu 14 punten en wippen over FC Eindhoven heen.

Foto: Roda JC Live