Afscheid Van Leer en Van Hyfte voorafgaand aan Roda JC-Vitesse

De deze zomer vertrokken doelman Benjamin van Leer en middenvelder Tom van Hyfte worden aanstaande vrijdag uitgezwaaid door Roda JC en haar supporters. De twee gezichtsbepalende spelers van de afgelopen jaren worden voorafgaand aan het thuisduel tegen Vitesse nog eenmaal in het zonnetje gezet.

Dat maakt de Koempelclub maandag bekend op haar website. Goalie Van Leer verruilde in juni de Kerkraadse eredivisionist voor het Amsterdamse Ajax, waar hij nu als tweede keeper achter André Onana fungeert. Hij ontsteeg in met name het afgelopen seizoen het niveau van Roda JC en had, naast zijn optreden in het promotie-duel tegen NAC Breda in 2015, een groot aandeel in het lijfsbehoud van de Kerkradenaren in de Eredivisie. Statistisch gezien mag hij zich de beste Roda-doelman van het afgelopen decennium noemen.

Middenvelder Tom van Hyfte stond, net als Van Leer, sinds 2014 onder contract bij de geel-zwarten. De Belg maakte onlangs op transfervrije basis de overstap van Roda JC naar zijn thuisland, waar hij in het op-een-na-hoogste niveau bij KFCO Beerschot Wilrijk (waar ook Arjan Swinkels speelt) zijn carrière vervolgt. Van Hyfte maakte zich in zijn eerste seizoen bij Roda JC onsterfelijk door in de verlenging van het promotieduel tegen NAC Breda de beslissende 1-2 tegen de touwen te schieten. In het daaropvolgende seizoen werd hij aanvoerder van de club en kroonde hij zich tot topscorer van het team, met onder meer belangrijke én prachtige treffers tegen SC Cambuur en NEC. Onder coach Yannis Anastasiou was hij in de laatste maanden van het seizoen niet altijd verzekerd van een basisplaats.

Consumptiemunten
Naast de aankondiging van het afscheid van de twee spelers, maakte Roda JC eveneens bekend dat het de prijs van consumptiemunten in het Parkstad Limburg Stadion verhoogt. Deze munten gaan nu €2,30 in plaats van €2,25 kosten. Reeds gekochte munten blijven uiteraard geldig.

Foto: Roda JC Live