‘Afwezigheid verklaard: Korotaev vast in Dubai’

Aan de onduidelijkheid rondom Aleksei Korotaev lijkt een eind te zijn gekomen. Twijfels rezen er binnen en rondom Roda JC, toen de investeerder zich maandenlang niet liet zien en er slechts summier contact was. De Telegraaf meldt nu dat Korotaev al maanden vast zit.

Volgens het dagblad werd de Russische Zwitser aangehouden op 10 februari jongstleden, op het vliegveld van Dubai. Nog geen week eerder woonde hij de thuiswedstrijd van Roda tegen Ajax bij. Sindsdien is hij in hechtenis en al zijn bezittingen zijn gedurende die tijd bevroren.

De woordvoerder van AK Investments, de beleggingsonderneming van Korotaev, bevestigt dit. Antoine Casanova meldt dat zijn werkgever is beschuldigd van het uitschrijven van een ongedekte cheque, wat in Dubai een strafbaar feit is. Hij beweert dat de arrestatie niets te maken heeft met fraude of met eerdere betalingen aan Roda JC. Hiermee wordt geprobeerd de geruchten te ontkrachten dat een groep beleggers nog miljoenen tegoed heeft van Korotaev, en vreest dat hun geld nu naar de Limburgse voetbalclub gaat. Zij zouden voornemens zijn een rechtszaak tegen Korotaev aan te spannen. Casanova stelt echter dat de Zwitser “het slachtoffer is geworden van een misverstand of erger: een opzetje”.

De vraag is nu allereerst of dit alles bekend was bij de directie van Roda JC. Wim Collard zei afgelopen week nog te denken dat de Rus enorm geschrokken zou zijn van de publiciteit rondom zijn persoon. In ieder geval lijkt er nu definitief helderheid te komen rondom de whereabouts van Aleksei Korotaev.

Het investeringsbedrijf van Aleksei Korotaev is ook deze ochtend met een verklaring gekomen diehier te vinden is.
Foto: 1Limburg